Horner na winst in GP China: 'Fantastisch teamwork'

Gepubliceerd op 15 april 2018 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing kende een uitermate succesvolle Grand Prix van China. Na een gewaagde strategie en sterke inhaalacties sleepte Daniel Ricciardo de winst binnen. Max Verstappen was ook op weg naar een podium totdat hij in aanraking kwam met Sebastian Vettel en uiteindelijk vijfde werd.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de spectaculaire race: “Voor Max verliep het eerste deel van de race erg goed. Helaas verloor hij tijd bij zijn inhaalpoging aan de buitenkant van Lewis, waardoor hij tot achter Daniel terugviel. Daarna waagde hij een inhaalactie op Sebastian Vettel. Hij raakte Sebastian, waarvoor hij zich achteraf heeft verontschuldigd. Ondanks een straf van tien seconden slaagde hij er evengoed nog in om als vijfde te eindigen. Een resultaat waar hij zeker gefrustreerd van zal zijn, maar zijn snelheid vandaag geeft absoluut hoop voor de rest van het seizoen.”

“Om onze eerste overwinning van het jaar te behalen in China was het resultaat van fantastisch teamwork. Een goede strategie en een goede prestatie van de pit crew, die het hele weekend een uitstekende prestatie hebben geleverd, vooral met de motorwissel aan Daniel’s auto. Daniel reed een geweldige race en verdiende de overwinning. Elke overwinning begint met alle dames en heren in de fabriek en de toewijding en het harde werk dat ze hebben geleverd. Zij maken het mogelijk dat we van deze momenten kunnen genieten.”