Max vanuit China: 'We zijn hier voor het podium of de winst'

Gepubliceerd op 12 april 2018 door Niels Hendrix

In China, waar Max Verstappen aanschoof bij de FIA persconferentie, werd er eerst teruggeblikt op de race van vorige week in Bahrein. Max vertelt over zijn inhaalactie op Lewis Hamilton, waarbij het tweetal elkaar raakte: “Dat is racen. Soms gaat het goed, soms niet. Iedereen mag zijn mening over het incident hebben, maar ik denk dat ik een goede kans had. Het was niets geks en niet riskant. Helaas pakte het deze keer niet goed uit. Maar als je naar bijvoorbeeld Mexico vorig jaar kijkt, daar werkte het wel. In Bahrein gaven we elkaar misschien niet genoeg ruimte, maar ook dat is racen.”

Max is niet van plan conservatief te gaan racen, zo maakt hij duidelijk. “Waarom zou ik iets veranderen? Volgens mij was er niets mis met mijn aanpak, ik probeerde alleen in te halen. Volgens mij had ik een goede kans, dus ik ging ervoor.”

Max heeft veel vertrouwen in de RB14 van Aston Martin Red Bull Racing. “Onze auto is erg snel, vooral in de race. We weten dat we in de kwalificatie wat te kort komen, qua prestaties op het gebied van topsnelheid. Ik was vol vertrouwen voor de race in Bahrein, om veel posities goed te maken, want de auto was goed genoeg om weer tot het podium te komen. Ik kijk ernaar uit om hier in China weer verder te gaan, want we hebben een goed pakket en er komen nog veel veelbelovende dingen aan.”

Vorig jaar reed je een weergaloze race in Shanghai en pakte je na als zestiende gestart te zijn de derde plek. “Die race startte op regenbanden. Het is dan altijd iets makkelijker om in te halen, als je het goede gevoel hebt en een goede auto. Op een droge baan is dat iets moeilijker. Soms heb je van die eerste ronden waarin alles gewoon perfect verloopt.”

Gevraagd naar zijn doelen voor dit weekend, antwoordt Max tenslotte: “Het is altijd belangrijk om punten te scoren, dat is altijd het doel. Maar we zijn hier om op het podium te eindigen of races te winnen, dus dat is wat ik dit weekend ga proberen te doen.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van China en win een gesigneerde grijze Max Verstappen cap!