Max vol vertrouwen: “We willen in Bahrein beter presteren”

Gepubliceerd op 05 april 2018 door Niels Hendrix

In Bahrein, de gastheer van de tweede ronde van het Formule 1-kampioenschap, blikt Max Verstappen terug op de eerste Grand Prix in Australië. “Onze auto heeft het hele weekend in Australië goed gefunctioneerd. Ik heb het land met een goed gevoel verlaten. We waren competitief in Melbourne en proberen het opnieuw in Bahrein. Hopelijk zijn de rechte stukken niet te pijnlijk voor ons dan hebben we een goede kans. Ik heb vertrouwen in de auto.”

De temperatuur kan aardig oplopen in het oliestaatje. De Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur legt uit welk effect dat heeft op de banden. “Kijkend naar vorig jaar, toen de banden iets harder waren dan dit jaar, worstelde de concurrentie met de degradatie van de banden. Hoe het nu met de nieuwe auto’s op dit circuit zal zijn, is nog afwachten.”

De eerste en derde vrije training worden midden op de dag gereden, terwijl de overige sessies tegen een invallende duisternis plaatsvinden. Wat betekenen die verschillende omstandigheden voor de voorbereidingen? “Voorafgaand aan de kwalificatie is alleen de tweede vrije training echt nuttig. Tijdens de andere twee vrije trainingen kun je kleine dingen uitproberen, maar je rijdt dan niet met de afstelling waarmee je in de kwalificatie en de race rijdt. Dat is dus lastig”, legt Max uit.

“Hopelijk verloopt vooral de tweede vrije training goed voor ons. Het kan positief of juist negatief uitpakken, maar normaal gesproken maakt die beperking in nuttige tijd niet heel veel uit. Datzelfde is het geval in Singapore en Abu Dhabi en we weten dus hoe we dat moeten aanpakken.” Max besluit: “We willen hier in Bahrein natuurlijk beter presteren dan tijdens de eerste race, maar dat zal niet heel moeilijk zijn.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Bahrein en win een gesigneerd F1 Jaarboek 2017 - Max Verstappen editie!