Max kijkt uit naar de volgende race: “Ik ga altijd graag naar Bahrein”

Gepubliceerd op 29 maart 2018 door Johan Peeters

Max Verstappen kijkt uit naar de komen de twee races in Bahrein en China: “Ik ga altijd graag naar Bahrein, ik heb daar een paar vrienden en het is altijd leuk ze weer eens te ontmoeten en daar van de warmte te genieten.”

“Het raceweekend is interessant omdat je maar één echte sessie hebt waarin je kunt leren begrijpen hoe de auto zich gedraagt onder raceomstandigheden in de avond. De andere twee sessies zijn overdag wanneer het best wel warm is. De baan zelf is erg technisch, je hebt langzame bochten waarna je in een paar erg snelle bochten terecht komt wat het een leuk circuit maakt. Rijden bij kunstlicht is altijd mooi omdat we deze mogelijkheid maar een paar keer per jaar krijgen.”

“De kartbaan daar is echt goed. Toen ik jonger was heb ik er ooit een wedstrijd om het wereldkampioenschap gereden. Op dat moment was de baan nog erg nieuw en ik heb er echt van genoten.”

Een week later, op 15 april, wordt er in Shanghai geracet. Max vervolgt: “Door de podiumfinish was China vorig jaar een goede race voor mij. De baan is erg breed waardoor je er goed kunt inhalen, wat normaal gesproken voor een enerverende race zorgt. De baan is zwaar voor de banden, vooral de voorbanden. De Chinese fans zijn erg gepassioneerd en ik kijk ernaar uit om ze in groten getale tegen te komen en met zijn allen een geweldig weekend te beleven.”