Rocquelin tevreden na productieve testdag: "Geen enkel probleem gehad"

Gepubliceerd op 08 maart 2018 door Julien Lemmen

Met de 187 ronden die Max Verstappen vandaag aflegde op het Circuit de Barcelona-Catalunya, was het wederom een productieve dag voor het team van Aston Martin Red Bull Racing. Guillaume Rocquelin, hoofd race-engineering van het team uit Milton Keynes, kijkt tevreden terug op de afgelopen twee testdagen:

"We hoopten op een herhaling van de goede dag die we gisteren met Daniel Ricciardo hadden en dat lukte ons ook. Net als gisteren hadden we een ambitieus strijdplan, maar we zijn erin geslaagd om het hele programma af te werken. Natuurlijk zijn de andere teams ook productief geweest, dus we hoeven onszelf geen klopje op de schouders te geven, maar de mate van betrouwbaarheid die we de laatste twee dagen hadden, was niet altijd ons sterkste punt tijdens de wintertesten van de laatste jaren. De betrouwbaarheid geeft ons genoeg data om mee vooruit te kunnen voorafgaand aan de eerste race." 

"Ons programma leek vandaag veel op dat wat we gisteren met Daniel afwerkten. Wat bandenwerk in de ochtend en race-simulaties in de middag, zonder een enkel probleem. Max heeft geen kwalificatie-runs gereden op de zachtste bandencompounds omdat we ons niet gefocust hebben op het rijden van snelle rondetijden. Het past niet bij dit circuit en we hebben de benodigde data met Daniel’s runs van gisteren vergaard."