scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blikt vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen

Gepubliceerd op 05 februari 2018 door Niels Hendrix

Max Verstappen maakt zich op voor alweer zijn vierde Formule 1-seizoen. De Red Bull Racing-coureur blikt terug op een drukke winter en kijkt vooruit naar het aankomende jaar.

Voor Max Verstappen is het werk alweer begonnen. De eerste Grand Prix is 'pas' 25 maart, maar voor het zover is, staan vanaf 26 februari eerst de wintertests op het programma in Barcelona. Ondertussen is het al een tijdje trainen geblazen én werken op de fabriek. RedBull.com praatte bij met Max. Over een korte vakantie, relaxen, het gevoel na de eerste testdag en zijn kansen voor 2018.

Max, je begint aan je vierde seizoen, hoe anders voelt dat dan toen je aan je eerste jaar begon – en hoe verschilt je voorbereiding?
Max: “Je bent een stuk relaxter. Je weet wat je te wachten staat. Het is meer ‘go with the flow’. Fysiek word je natuurlijk sterker, dus je traint zwaarder, maar in het algemeen zou ik zeggen dat de voorbereiding in dat opzicht hetzelfde is.”

Aan je social media te zien, heb je veel getraind en je had ook aardig wat pr te doen, maar wat heb je gedaan om te relaxen?
“Gewoon thuis zijn, spelletjes spelen met vrienden, de deur uitgaan, lekker uit eten. En slapen – veel slapen!”

We zagen je ook nog als gast van Red Bull bij de skiwedstrijden in Kitzbühel, ben je dit jaar ook zelf nog wezen skiën?
“Ik heb twee en een half uur geskied, toen werd ik ziek en ben ik naar huis gegaan (lacht). Of Red Bull zich zorgen maakt als ik ga skiën? Zolang ik niks breek niet!”

De wintertests naderen nu snel. Wat zeggen de tests eigenlijk over het nieuwe seizoen? Vorig jaar gaf je later toe dat je vrijwel direct wist dat het begin moeilijk zou worden...
“Dat is het precies: het geeft je normaal gesproken een indruk van waar je aan het begin van het jaar staat. Maar het belangrijkste is om de betrouwbaarheid te testen en te zien hoe de auto zich tijdens de tests gedraagt.”

Kun je na een paar rondjes gelijk zeggen of de auto goed is of niet?
“Na de eerste dag zeker. Ja, absoluut.”

Hoeveel tijd heb je de afgelopen maanden op de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes doorgebracht?
“Ik ben er aardig wat dagen geweest. Eind december was vrij, begin januari ook, maar daarna ben je al snel weer aan het werk. “

De halo cockpitbeschermingsring doet in 2018 zijn intrede in de Formule 1, waardoor de auto's zwaarder worden. Een aantal coureurs hebben al gezegd dat ze moeten afvallen...
“Bij mij kan er niks meer af! Het is simpel: ik moet gewoon op gewicht blijven.”

De regels voor volgend seizoen blijven verder vrijwel hetzelfde. Geeft dat je vertrouwen na het sterke eind van 2017?
“Ja, we moeten natuurlijk maar afwachten hoe competitief we met de nieuwe auto en motor zijn. Maar als coureur moet je altijd vertrouwen in jezelf hebben, vind ik.”