Max: “Ik beschouw mezelf niet als favoriet in Brazilië”

Gepubliceerd op 09 november 2017 door Niels Hendrix

Vorig jaar schitterde Max Verstappen in de regenrace in Brazilië, waar hij zich in de slotfase van de wedstrijd spectaculair van P16 naar het podium opwerkte. De ene na de andere opponent werd op het natte asfalt gedeclasseerd.

“Het is natuurlijk prima om weer terug te zijn hier in Brazilië, maar eerlijk gezegd ben ik niet meer bezig geweest met de race van vorig jaar. Het is nu 2017, dat was 2016”, constateert Max nuchter. De race terugkijken heeft hij recent ook niet gedaan. “Vorig jaar heb ik hem wel een keer gezien, toen die race toevallig werd uitgezonden.”

Red Bull Racing verkeert de laatste periode in goede vorm en doet mee voor de prijzen. Twee weken geleden in Mexico reed Max zelfs nog onbedreigd naar de zege. Max benadrukt echter dat het in Brazilië weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen is.

“De afgelopen vier races was onze auto de snelste. Of dat hier in Brazilië ook zo is, gaan we wel weer zien. Ik beschouw mezelf niet als favoriet, je moet altijd weer opnieuw beginnen. Maar ik voel me nog heel fris en ben hongerig. Absoluut.”

Klik hier voor de prijsvraag van de GP van Brazilië en win een 1:43 RB12 Brazilië 2016 schaalmodel!