Max blikt vooruit op BraziliŽ: "Hoop weer op regen"

Gepubliceerd op 03 november 2017 door Bryan van Berlo

Volgende week staat de voorlaatste Grand Prix van het seizoen op het programma. Dit keer reizen de coureurs af naar Brazilië, waar Max Verstappen vorig jaar na een geweldige inhaalrace een derde plaats behaalde. De Nederlander blikt vooruit op de race in Interlagos.

“We hopen na de leuke regenrace van vorig jaar weer een goede prestatie neer te kunnen zetten", vertelt Max. "Ik heb toen echt genoten. Enkele mooie gevechten en inhaalacties hebben toen tot een verdiend podium geleid. Ik had nog een flink moment vlak voor de ingang van de pitstraat. Het was op het nippertje, maar uiteindelijk slaagde ik erin om de auto weer onder controle te krijgen en door te gaan.”

Max hoopt dat de weergoden hem gunstig gezind zijn: “Ik hoop weer op een nat raceweekend. Ik denk namelijk dat we op het droge wat minder competitief zijn dan in de regen. Vooral met de hoogteverschillen op het rechte stuk, die niet ons sterkste punt zijn.”

Wat vindt de Red Bull Racing-coureur van het circuit en de fans? “Met de smalle startgrid bevind je jezelf vaak erg dicht bij de tribunes, wat best uniek en bijzonder is. De Braziliaanse fans zijn erg gepassioneerd en uitgelaten. Het is dan ook erg speciaal om de sfeer van het publiek vlak voor de start te voelen. De Formule 1 heeft een grote historie in Brazilië en dat is gedurende het gehele raceweekend ook te zien.”

Ook de Braziliaanse keuken spreekt de Nederlander erg aan: “Het eten in Brazilië is erg lekker, de restaurants serveren hier ongelofelijk lekker gegrild vlees. Hoewel het einde van het seizoen nadert, moet ik nog steeds voorzichtig zijn met wat ik eet om op het goede gewicht te blijven. Dat is wel jammer, aangezien ik graag wat wil proeven uit de lokale keuken.”