Max probeert Kendo: “Ik vond het leuk”

Gepubliceerd op 04 oktober 2017 door Niels Hendrix

Voordat Red Bull Racing richting Suzuka afreist, liet het team Max Verstappen en Daniel Riccardo kennis maken met Kendo, de 300 jaar oude martial art. Dat is de versie met maskers, bescherming en grote bamboe zwaarden.

Beide heren aanschouwden eerst in vol ornaat een demonstratie door de studenten van de Konnou Dojo in Shibuya, voor ze zelf aan de slag gingen met de kendo zwaarden, onder het waakzaam oog van Kendo meester Eguchi.

Max liet na afloop weten: “Dit was de eerste keer dat ik het gezien heb, dus het is nieuw voor me. Er wordt nog flink wat geschreeuwd. Het ziet er goed uit en ik vond het leuk. Ja, als iemand zich niet gedraagt, kun je hem straffen!”

Max reist nu verder naar Suzuka, met een welverdiende overwinning in Sepang in het achterhoofd, en de Nederlander is erop gebrand om het momentum mee te nemen naar dit voor hem speciale circuit.

“Op Suzuka reed ik mijn aller eerste vrijdagtraining in een Formule 1-auto en het is gewoon een geweldig circuit om op te rijden. De eerste sector is erg snel en het is een old-school baan, dus je kunt je geen grote fouten veroorloven, want dan eindig je in het grind en dat wil je niet. Dus ik kijk zeker uit naar komend weekend. Hopelijk kunnen weer een podium pakken, dat zou super zijn.”

Mis geen video van Max Verstappen door je op ons YouTube kanaal te abonneren: https://www.youtube.com/c/VerstappenNL33