Max Verstappen: "Winst MaleisiŽ mooier dan mijn eerste overwinning"

Gepubliceerd op 02 oktober 2017 door Bryan van Berlo

Max Verstappen behaalde gisteren een ijzersterke overwinning tijdens de Grand Prix van Maleisië. De kersverse twintiger had een prima start en ging in de vierde ronde aan Lewis Hamilton voorbij voor de leiding in de wedstrijd. Verstappen zou deze daarna niet meer uit handen geven en de tweede overwinning uit zijn Formule 1-carrière binnenslepen. In het programma Peptalk op Ziggo Sport blikt Max, inmiddels al in Japan, terug op het afgelopen weekend.

Max beschrijft de race: “Ik moest zorgen dat ik zo constant mogelijk kon blijven en gewoon mijn rondjes kon rijden. Na de inhaalactie op Hamilton was dat het geval. Het was de eerste keer voor mij dat ik in deze situatie belandde. Dat was natuurlijk wel super mooi.” Twijfel aan de betrouwbaarheid van de RB13 was er niet: “Alles voelde goed aan, dus ik heb niet echt getwijfeld. Ook de laatste ronde was redelijk relaxed.”

Helemaal fit was Verstappen echter niet. De Red Bull Racing-coureur had gedurende het weekend de nodige klachten: “Ik was wat grieperig. Mijn neus zat dicht, ik had hoofdpijn en pijn in mijn spieren.” Verstappen zag er na de race dan ook vermoeid uit: “Ja, maar ik was ziek. Ik voelde me sowieso al niet goed. De nacht voor de race kon ik bijna niet slapen, dus het was wel een stuk zwaarder dan normaal. Normaal gesproken zou ik me goed moeten voelen na zo’n overwinning, maar dit was een van de slechtste dagen dit jaar qua fit zijn. Het gaat nu wel beter, maar het duurt nog even.”

Hoe beschouwt Max zijn overwinning? “Deze was mooier dan de eerste.” De Limburger kiest echter voor het wereldkampioenschap karten in 2013 als hoogtepunt: “Je kijkt dan terug op het moment dat je vier jaar oud was en wat je allemaal hebt moeten doen om die titel te kunnen bereiken. Ook als je ziet wat mijn vader er allemaal voor heeft gedaan.”

Komend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Wat zijn de kansen op het circuit van Suzuka? “Dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Ferrari is nog gewoon heel sterk. Mercedes heeft het altijd wat moeilijker in Maleisië, dus we moeten even afwachten hoe het hier gaat zijn in Japan. Hopelijk wordt het weer een mooie wedstrijd.” Het neemt niet weg dat Red Bull Racing de afgelopen races flinke stappen heeft gemaakt: “Ik wist dat er een aantal dingen aan zaten te komen. We zijn zeker dichterbij gekomen en daar ben ik heel blij mee.”

Stilzitten is er voor Max niet bij. De komende dagen staan er weer de nodige PR-activiteiten op het programma: “Die heb ik dinsdag en woensdag de hele dag. Donderdagochtend ga ik met de trein naar Suzuka.”