Max gaat ervoor in Maleisië: “Hopelijk zelfs beter dan vorig jaar”

Gepubliceerd op 28 september 2017 door Niels Hendrix

Max Verstappen zat gebroederlijk naast het Ferrari-duo in de FIA persconferentie in Kuala Lumpur. Voorafgaand aan de Maleisische Grand Prix werd er uiteraard allereerst teruggeblikt op de race in Singapore, die voor het drietal al na enkele tellen voorbij was vanwege de crash bij de start.

“Het is gebeurd en er is niets meer aan te veranderen”, constateert Max. “Het was een erg ongelukkig moment, maar wat kan ik er aan doen? We zijn nu hier en gaan het opnieuw proberen.”

In de regen op het stratencircuit van Singapore lag een mooi resultaat zomaar in het verschiet. Zie je nog kansen op een overwinning dit jaar? “Singapore was zeker een goede kans geweest. Maar zeg nooit nooit. Er kan veel gebeuren, zoals we ook in Singapore zagen: de lichten gingen uit en er lagen direct drie auto’s uit de race. We moeten positief blijven.”

Naar dit weekend kijkende, wat zijn je verwachtingen voor de race in Maleisië? “Ik doe altijd mijn best. Dit is niet mijn jaar wat betreft het uitrijden op zondagen, maar meer in het algemeen moet je positief blijven en naar de positieve punten kijken. De snelheid is er, dus we proberen het hier in Maleisië gewoon opnieuw en zullen wel zien hoe competitief we zijn. Dat is lastig in te schatten, maar vorig jaar ging het goed en we gaan er weer voor.”

Max vervolgt: “Vorig jaar finishte ik tweede, dat was mooi, hoewel ik natuurlijk liever had willen winnen. Maar voor het team was het een geweldige dag. Dat is mijn mooiste herinnering aan Maleisië, maar hopelijk verloopt dit weekend zelfs nog beter.”

Na dit jaar verdwijnt Sepang International Circuit van de kalender. Max: “Ik zal de baan missen, ik geniet ervan, het is een fijn circuit. Dat zal ik missen. De hitte, om eerlijk te zijn, zal ik niet echt missen…”

Aanstaande zaterdag, 30 september, is Max jarig. De tiener wordt dan twintig. “Ja, ik word oud”, zegt hij lachend. Het wordt wel een uitdaging zijn verjaardag te vieren. “Het probleem is dat het hier zo vochtig en heet is. Als je hier een taart maakt, wie gaat hem op zo’n hete dag dan opeten?”. Sebastian Vettel springt er direct op in en zegt wel een stuk te lusten, waarop Max belooft het persoonlijk bij hem in de cockpit te komen afleveren. 

Klik hier voor de prijsvraag van de GP van Maleisië en win een MV collection hoodie of 1:8 2017 helm!