Pierre Gasly vervangt Daniil Kvyat vanaf MaleisiŽ

Gepubliceerd op 26 september 2017 door Julien Lemmen

Pierre Gasly mag dit weekend tijdens de Grand Prix van Maleisië zijn debuut maken in de Formule 1. De 21-jarige Fransman vervangt Daniil Kvyat bij het team van Toro Rosso. Kvyat wordt wegens tegenvallende prestaties de wacht aan gezet, terwijl Gasly zijn promotie heeft afgedwongen met imponerende optredens in de Japanse Super Formula, waar hij nu tweede staat in de tussenstand, en het winnen van de GP2-titel in 2016. 

Toro Rosso-teambaas Franz Tost licht het besluit toe: “Toro Rosso is opgericht om jonge coureurs vanuit het Red Bull junior programma naar de Formule 1 te brengen. Pierre heeft laten zien dat hij deze stap verdient door vorig jaar de GP2 titel te pakken en door erg competitief te zijn in de Japanse Super Formula dit jaar. De rijderswissel stelt ons in staat om een goede keuze te maken met betrekking tot de rijdersbezetting voor volgend jaar. Door verschillende redenen, soms door technische problemen, maar andere keren door eigen toedoen, heeft Daniil Kvyat niet zijn ware potentieel laten zien dit jaar. Dit deed ons ertoe besluiten om hem een stapje terug te laten doen en geeft het ons de kans om Pierre in actie te zien tijdens een Grand Prix-weekend."

Pierre Gasly is uiteraard in zijn nopjes met de promotie: “Ik wil graag iedereen bedanken die mij heeft geholpen in mijn carrière, in het bijzonder Red Bull, dr. Helmut Marko en Scuderia Toro Rosso. Het is een geweldige kans voor mij. Ik ben er helemaal klaar voor en ik zal mijn best doen om zo goed mogelijk te presteren met Toro Rosso in de komdende races.