Max blikt vooruit naar MaleisiŽ en Japan

Gepubliceerd op 22 september 2017 door Niels Hendrix

Volgende week staat de Grand Prix van Maleisië op het programma, waar Red Bull Racing vorig jaar een dubbele overwinning scoorde, met Max Verstappen op de tweede plek en Daniel Ricciardo op de hoogste trede. Een week later verhuist het Formule 1-circus naar Japan.

Max blikt vooruit: “Vorig jaar hadden we een een-twee in Maleisië. Daniel en ik hadden een goed wiel aan wiel gevecht. We gaven elkaar precies genoeg ruimte en het leverde mooie actie op voor het publiek en een super resultaat voor het team.”

“Zowel Singapore als Maleisië zijn erg hete en vochtige races. Dat ze elkaar opvolgen betekent dat je je training op die omstandigheden kunt afstemmen, maar het zal fysiek toch nog zwaar worden. Het is ook uitdagend voor de pitcrew, in hun overalls. Zij krijgen het erg heet en ik weet zeker dat ook zij tijdens het weekend een paar kilo verliezen!”

Max vervolgt: “Na Maleisië brengen we wat tijd door in Tokyo voor we naar Suzuka gaan. Japan brengt altijd nieuwe ervaringen met zich mee en het is geweldig om een paar dagen alles te kunnen ontdekken, voor het raceweekend start. Sommigen zeggen dat Japanse fans gek zijn, maar ik denk dat ze gewoon erg gepassioneerd over Formule 1 zijn, wat ik erg mooi vind om te zien.”

“Suzuka zal altijd een speciale plek voor me blijven, omdat ik daar mijn Formule 1-debuut maakte tijdens een vrijdag training. Het is een echte old-school baan. Mijn favoriete bocht is de snelle Esses in de eerste sector, maar dat is ook het moeilijkste gedeelte van de baan en je moet er echt op gefocust zijn om de afstelling juist te krijgen.”