Max: “Het podium en hopelijk meer is ons doel in Singapore”

Gepubliceerd op 14 september 2017 door Niels Hendrix

Max Verstappen legt vanuit Singapore uit waarom het stratencircuit Marina Bay zo’n grote uitdaging vormt: “Het is hier warm, fysiek zwaar en een lastige baan met veel opeenvolgende bochten, dus al met al een erg interessant circuit. Je moet durf hebben, gefocust zijn en fit zijn, want het is erg veeleisend.”

Hoe heb je je daar op voorbereid? “De afgelopen maanden heb ik veel in de sauna gezeten en op de warmte getraind, door me dik aan te kleden en flink te zweten, zodat ik eraan zou wennen. Toch, zodra je in de auto stapt, zal je het nog steeds heel warm hebben.” Bovendien wordt er onder kunstlicht gereden. Is dat niet lastig? “Dat valt wel mee. Toen ik hier de eerste keer reed, was het een paar rondjes wennen, want het is iets donkerder op bepaalde plekken. Maar het is bijna hetzelfde als met daglicht rijden.”

Red Bull Racing heeft de nodige updates meegebracht. Max vertelt: “De auto heeft meer downforce en we rijden met een verbeterde brandstof, waardoor we iets meer vermogen hebben. Alles helpt. We krijgen het hele jaar al updates, maar hier in Singapore zijn ze net wat groter dan een normale update.”

“Onze laatste paar races waren goed, ondanks dat die op circuits waren die Red Bull Racing niet goed liggen. Op Monza reden we met weinig downforce en dan kom je natuurlijk ook niet meer zo sterk voor de dag in de bochten. Hier in Singapore zijn niet zoveel lange rechte stukken, dat is beter voor ons, omdat we dan met veel downforce kunnen rijden. Het zou een positief weekend moeten worden.”

Hoe positief? Max: “We hebben een goede kans om goed te presteren. Of we voor de winst kunnen gaan, weet ik niet, maar we kunnen het de twee topteams moeilijk maken.” Is het podium mogelijk? “Dat is zeker het doel en hopelijk meer.”

Brengt zo’n doel nog extra druk met zich mee? “Ik doe altijd mijn best. Als de auto goed genoeg is dan gaan we ervoor”, besluit Max uiterlijk onbewogen. 

Klik hier voor de prijsvraag van Singapore en win een 1:8 Max Verstappen 2017 helm!