Max vanuit Singapore: “Updates aan auto en brandstof”

Gepubliceerd op 13 september 2017 door Niels Hendrix

Max Verstappen is dinsdag naar Singapore afgereisd en had daar op woensdag al een drukke dag met de nodige verplichtingen. De Red Bull Racing coureur keek vooruit op de uitdagingen die het circuit met zich meebrengt.

“Het inhalen is altijd iets moeilijker op stratencircuits zoals Singapore, vanwege de kortere rechte stukken en de vele bochten”, vertelt Max. “Gewoonlijk maken we hier vanwege de warmte meer pitstops, hopelijk doen we er twee of drie. Met de mogelijkheid van een safety car-situatie moeten we rekening houden met verschillende strategieën. Er kan van alles gebeuren.”

Het team heeft ondertussen niet stilgezeten en blijft door ontwikkelen. Max zegt: “We hebben dit weekend een aantal updates voor de auto en ook op motorisch gebied: we gebruiken verbeterde brandstof en daar ben ik erg blij mee. Dat kan ons iets meer pk’s geven, zodat we de andere auto’s beter kunnen volgen, als we niet vooraan liggen. Maar hopelijk liggen we voorop, dat zou zelfs nog beter zijn! Dan hoeven we ook niet in te halen.”

Klik hier voor de prijsvraag van Singapore en win een 1:8 Max Verstappen 2017 helm!