Max: “Misschien had ik moeten wachten, maar voelde dat ik ervoor kon gaan”

Gepubliceerd op 03 september 2017 door Niels Hendrix

Ruimt twee uur nadat hij uit zijn auto is gestapt, neemt Max Verstappen de tijd om met Verstappen.nl terug te blikken op zijn race in Italië. Ondanks het eindresultaat, een tiende plek, zag de snelheid van Red Bull Racing er veelbelovend uit.

“We hebben het zeker goed gedaan. Om op Monza sneller te zijn dan Ferrari is natuurlijk heel positief. De eerste ronde zag er heel goed uit, zoals heel vaak. Ik ging vijf man voorbij, dat is altijd positief. Het hele weekend verliep goed, behalve de zondag”, steekt Max van wal. In de derde ronde had de Nederlander een aanrijding met Felipe Massa. Dat betekende een extra pitstop om een lekke band en voorvleugel te vervangen, hetgeen Max naar de laatste plek ver achteraan terugwierp. 

“Daarna was het een beetje een verloren race, maar je probeert er natuurlijk het beste van te maken. Onze racesnelheid was goed, daar had ik niet over te klagen, ook al had ik een enorm gat aan de onderkant van mijn auto en wat schade aan de zijkant, waardoor ik tijd verloor. Desondanks waren mijn rondetijden goed.”

Max gaat nader in op de botsing met de Braziliaan. “Ik wilde natuurlijk graag voorbij aan Massa, maar hij gaf me geen ruimte tussen de eerste en tweede bocht. Na afloop van de race vraag je je natuurlijk af of mijn inhaalpoging ook een ronde later had gekund. Van de andere kant wil je er zo snel mogelijk voorbij. Ik wilde buitenom en zag dat Massa mij geen ruimte gaf, maar toen was het al te laat om te reageren. Dat de stewards beslissen dat het een race-incident is, maakt niet uit voor mij, want mijn race was toen al voorbij. Dat was natuurlijk enorm jammer.”

Max overpeinst de situatie: “Achteraf is het gemakkelijk om te zeggen dat ik een ronde had moeten wachten. Misschien had ik dat moeten doen. Maar op dat moment voelde ik dat ik ervoor kon gaan. Ik ben niet iemand die heel conservatief rijdt, zeker niet met mijn seizoen tot nu toe. Als je voor het kampioenschap vecht of voor P3 of P4, is het anders racen. Als je eigenlijk niks te verliezen hebt, wil je zo snel mogelijk naar voren toe. Deze keer werkte het niet.”

Voor de volgende Grand Prix, over twee weken in Singapore, heeft Max goede hoop. “Daar kijk ik erg naar uit, zeker na de goede prestaties hier in Monza. We krijgen best een grote update in Singapore, dus ik ben heel erg benieuwd hoe we daar gaan presteren.”