Max Verstappen ontvangt 15 plekken gridstraf voor Italiaanse GP

Gepubliceerd op 01 september 2017 door Julien Lemmen

Wat Max Verstappen voorafgaand aan het weekend al aangaf, is vandaag ook bevestigd door het team van Red Bull Racing. De Nederlander krijgt vijftien plekken gridstaf voor de Grand Prix van Italië aanstaande zondag.

Tien daarvan komen omdat hij wisselt naar zijn vijfde V6-motor, waar er maar vier zijn toegestaan in één jaar. Omdat de Nederlander ook de vijfde MGU-H, een onderdeel van het hybridesysteem, geïnstalleerd krijgt op zijn RB13, komen daar nog eens vijf strafplekken bij. Dat de straf op Monza wordt geïncasseerd, is een tactisch besluit, aangezien het hogesnelheidscircuit van Monza toch al niet tot één van de sterke circuits van de RB13 behoort. De volgende race in Singapore biedt weer volop kansen voor het team uit Milton Keynes.

Max is dit weekend niet de enige coureur met een gridstraf. Red Bull Racing-stalmaat Daniel Ricciardo ontvangt twintig plekken straf en Carlos Sainz wordt met zijn Toro Rosso tien plekken naar achteren gezet. McLaren-coureur Fernando Alonso maakt het al helemaal bont en ontvang zondag 35 plekken straf.

Klik hier voor de prijsvraag van Italië en win een 1:43 schaalmodel van de halo test Italië GP 2016!