scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner over Grand Prix van België: “Max komt hier sterker uit”

Gepubliceerd op 27 augustus 2017 door Julien Lemmen

Cristian Horner, teambaas van Red Bull Racing, gaf na afloop van de Grand Prix van België tekst en uitleg over de uitvalbeurt van Max Verstappen.

“Het is frustrerend. Max lag alweer in een goede positie en wederom valt hij buiten zijn schuld uit, weer een motorprobleem”, verzucht Horner tegenover onder andere Verstappen.nl. “Soms zijn er geen woorden voor. Alain Prost kwam zich verontschuldigen, Renault verontschuldigt zich en ik denk dat Renault goed beseft dat de betrouwbaarheid van hun product niet is wat het zou moeten zijn. Ze hebben er zelf net zo veel last van als dat wij hebben, maar het is aan hun om het op te lossen. We zijn een betalende klant en de service is absoluut beneden peil. Op dit niveau kun je niet de fouten veroorloven die we nu constant meemaken. We kunnen in Monza een hoop straffen verwachten en het is niet waar we horen te staan. Ferrari is erin geslaagd om hun zaken op orde te krijgen. Ze stonden er nog slechter voor dan Renault bij de invoering van de turbo-motoren, dus Renault zou dat ook moeten kunnen.”

Horner steekt de onfortuinlijke Max een hart onder de riem: “Natuurlijk raakt hem dit vandaag. De mensen om hem heen voelen het ook. Dit seizoen is enorm lastig voor hem. Hij wil races uitrijden en vandaag was weer een gemiste kans op een podium, buiten zijn schuld. Hij is een geweldige rijder, een echt talent. Hij komt als een sterkere rijder uit dit seizoen. Geen twijfel over mogelijk. Hij rijdt dit seizoen op een ongelofelijk hoog niveau."

Twijfels over de gelijkwaardigheid van de motoren verwijst Horner naar het rijk de fabelen: “Het is niet dat Max iets anders doet dan Daniel. Het zijn puur de omstandigheden en heel veel pech. De problemen zijn niet gerelateerd aan de auto, maar aan de motor. We weten niet wat er achter de schermen gebeurt. Renault heeft altijd gelijkwaardig materiaal geleverd, maar het lijkt bij Max altijd op de zondagen fout te gaan. Daniel heeft ook veel problemen gehad, maar die waren vaak op vrijdag of zaterdag.”

Op de vraag of Red Bull Racing iets aan de problemen kan doen, laat de Brit weten: “Het is enorm frustrerend, maar je moet naar het grotere geheel kijken. Natuurlijk heeft Max er veel last van. Het is zijn thuisrace. Enorm veel fans komen voor hem. Hij ligt op een goede positie en zijn motor gaat stuk. Dat moet veranderen, maar het is een element waar wij als team geen invloed op hebben. Het enige wat we kunnen doen is druk uitvoeren op onze leverancier, zoals we bij alle leveranciers doen en tegen ze zeggen dat ze hun zaken op orde moeten krijgen.”

Horner sluit tenslotte op positieve noot af: “Max is een sterk persoon. Ik ben er zeker van dat hij hier goed uit komt. Helaas moeten we in Monza veel motorstraffen incasseren, maar in Singapore hebben we een goede kans op een topklassering.”