Max over tienduizenden fans op Spa: “Zorgen voor een positieve druk”

Gepubliceerd op 24 augustus 2017 door Niels Hendrix

Uiteraard had de FIA Max Verstappen uitgenodigd om aan te schuiven bij de persconferentie voorafgaand aan de Belgische Grand Prix, die de Nederlander als zijn thuisrace beschouwt.

Gevraagd naar de moeilijkste en mooiste delen van circuit Spa-Francorchamps, laat Max weten: “Het moeilijkst gedeelte verschilt per jaar, afhankelijk van de balans van de auto. Het meest geniet ik van de tweede sector met alle snelle bochten, dat zijn absoluut de mooiste bochten om te nemen. Eau Rouge is vooral mooi door de omgeving, maar is gemakkelijk vol gas.”

Vorig jaar stond je hier op de eerste startrij. Is die dit jaar haalbaar? “Dat zal moeilijker zijn, maar je weet het nooit hier. We moeten het gewoon afwachten. Het zal sowieso een speciaal weekend worden met zoveel fans langs de baan en daar kijk ik erg naar uit.”

Over die tienduizenden fans die allemaal voor jou komen gesproken… Zorgen zij voor extra druk? “Positieve druk. Het is altijd mooi om zoveel fans te zien. Vorig jaar tijdens de kwalificatie juichten ze allemaal en hopelijk dit jaar weer. Het brengt zeker extra druk met zich mee, maar dat moet je naar iets positiefs vertalen.”

Je lijkt ten opzichte van de concurrentie te hebben geopteerd voor een ‘agressieve’ keuze qua banden. Hoe zie je dat zelf? “Dat kan ik je morgen vertellen. Als we op de baan zijn en merken hoe de balans van de auto is, zullen we de verschillende banden uitproberen en zien hoe de degradatie is. Van daaruit bekijken we hoe we de rest van het weekend voortzetten.”

Aan de powerunit van Red Bull Racing zijn verbeteringen aangebracht. Wat verwacht je daarvan? “Dat is fine-tuning. Ik verwacht niet dat hier wonderen gebeuren. Het gaat over de mapping van de motor en dergelijke, dus het is niet zo dat we opeens veel meer pk’s’ hebben.”

Tenslotte, wat zijn je doelen voor de tweede helft van het seizoen? Max: “We benaderen het race per race en proberen er het beste resultaat uit te halen. Zeker na de eerste helft in het seizoen en mijn huidige plek in het kampioenschap, doen we iedere race ons best om iets dichter bij de top twee teams te komen. Hopelijk brengt ons dat ook in een betere positie voor volgend jaar.”

Klik hier voor de prijsvraag van België en win 1:8 schaalmodellen van de Max Verstappen helm!