Max in Zandvoort tijdens DTM-weekend: “Blij om hier te zijn”

Gepubliceerd op 20 augustus 2017 door Bryan van Berlo

Max Verstappen is vandaag te gast tijdens de DTM-race op Circuit Zandvoort. Het zesde raceweekend van het Deutsche Tourenwagen-Masters kampioenschap voltrekt zich dit weekend in de Nederlandse duinen.

“Ik ben blij om hier te zijn”, vertelt de Nederlander. “We hebben hier al een aantal mooie races gehad. Het is een geweldige baan met veel historie. Ik heb hier ook goede herinneringen voor mezelf, aangezien ik hier de Zandvoort Masters heb gewonnen en ik ook al een paar keer demo's heb gegeven met een Formule 1-auto. Ik kijk uit naar deze dag en ben benieuwd wat de mannen vanmiddag gaan doen. Het is ook nog eens mooi weer, dus dat is altijd goed.”

Max vertelt wat hij van een van de grootste toerwagenkampioenschappen vindt: “Het is een erg mooie klasse. Ik kon het tijdens mijn Formule 3-tijd in 2014 op de voet volgen. De teams liggen ook dicht bij elkaar. Elk raceweekend kan je weer een andere winnaar verwachten, wat natuurlijk erg positief is. Als ik thuis ben en ik tijd heb, kijk ik de races ook altijd. Het is leuk om te zien en er is veel actie.” Of een toekomst in het DTM mogelijk is? “Als ik nog gemotiveerd ben om andere dingen buiten de Formule 1 te doen, waarom niet?”

Volgende week gaat het Formule 1-seizoen na een vier weken durende zomerstop weer verder in België op het circuit van Spa-Francorchamps. Verstappen verwacht weer veel Nederlandse fans te zien: “Er zal weer veel oranje te zien zijn. Dat was vorig jaar al heel speciaal. We hadden een goede kwalificatie, al verliep de race verliep helaas niet zoals gepland. Ik hoop dat we nu een goed weekend kunnen hebben. We gaan het zien. Een beetje regen tijdens de race is natuurlijk altijd leuk.”

Net als in Oostenrijk, is er dit jaar ook in Spa een heuse Max Verstappen-tribune beschikbaar voor de fans. Wat vindt de Nederlander van het feit dat hij een eigen tribune heeft? En levert dit geen druk op? “Daar ben ik heel blij mee. Je kunt veel oranje zien. De druk is echter positief. Er zijn namelijk veel fans die je aanmoedigen en motiveren.”

Tenslotte bespreekt Max zijn huidige seizoen, dat al verschillende hoogtepunten, maar ook dieptepunten heeft gekend. Wat doet dit met de Red Bull Racing-coureur? “Het test jezelf. We hebben vaak op een goede uitgangspositie gelegen, waarna we uitvielen. Dat hoort simpelweg bij het racen. Het is niet wat je wilt, maar het hoort erbij. Je moet ermee omgaan, positief blijven en er de volgende race weer het beste van proberen te maken. Het seizoen is nog niet voorbij: er is nog een helft te gaan. Ik hoop dat we het gat nog verder kunnen dichten en we regelmatig voor podiumplekken kunnen vechten.”

Max reikte de bokaal uiteindelijk uit aan Red Bull-collega Marco Wittmann, die de race voor BMW won.