Max vat eerste helft 2017 samen: “We mogen tevreden zijn met de prestaties”

Gepubliceerd op 03 augustus 2017 door Niels Hendrix

Nadat de testdagen in Hongarije erop zitten, is de Formule 1-wereld toe aan een zomerpauze. Een mooi moment om de balans voor het seizoen tot dusver op te maken.

Max, hoe zou je het eerste halfjaar samenvatten? Het lijkt voorbij te zijn gevlogen!
“Het is tot dusver een interessant seizoen. De uitvalbeurten zijn natuurlijk niet positief, maar over het algemeen mogen we tevreden zijn met de prestaties. Misschien hadden we wat meer verwacht maar het is niet anders. Je moet er gewoon het beste van maken.”

Je bent al meer dan 50 Grands Prix gestart, hoe voelt dat?
“Eerlijk gezegd voelt het alsof ik hier al heel lang rondloop! Hopelijk halen we de 250 of iets dergelijks!”

Je hebt dit jaar een paar mooie gevechten gehad, met name met Sebastian Vettel op Silverstone. Hoe was dat?
​“Heel, heel goed. Daar genoot ik van. Helaas waren we niet snel genoeg om vol te houden, maar ik geef een positie niet zomaar gewonnen. We hadden een mooi gevecht. Hard maar fair, vind ik.

Je hebt dit jaar geweldige support gehad. Elke race en met name in Europa waren er veel fans oranje gekleed. Geeft dat voldoening of juist extra druk?
“Het is echt een boost. Elk jaar komen er meer bij! De steun uit Nederland is overweldigend. Dat is echt heel speciaal om te zien. Het zorgt niet voor meer druk: je doet altijd je uiterste best. Het is heel erg positief.”

Buiten het circuit deed je ook een paar toffe dingen. Wat staat je het meest bij?
“Het ijshockeyen in Salzburg was echt leuk, maar het beste was de caravanrace op de Red Bull Ring. Op een gegeven moment moet ik huilen van het lachen. Daniel volgens mij ook. Dat was geweldig.”

Recent is er een update geweest voor de auto. Wat denk je dat dit voor de tweede helft van het jaar brengt?
“Uiteraard proberen we altijd te verbeteren. Hopelijk brengen de updates ons verder naar voren. Het doel is om dichter bij de kop te staan, zodat we volgend jaar de leiders kunnen uitdagen.”

We gaan een nog grotere, meer oranje gekleurd Spa-Francorchamps zien, de volgende race in België, waar je zelf een speciale oranje cap zult dragen. Kijk je daar naar uit?
“Ja! Het is mijn favoriete circuit en eigenlijk ook mijn thuisrace. Veel Nederlandse fans zullen de reis naar Spa-Francorchamps maken. Afgelopen jaar was het te gek voor woorden en ik kijk er nu al naar uit.”

Wil jij het feest in Spa niet missen en Max toejuichen vanaf zijn eigen Verstappen-tribune? Boek dan snel je tickets en maak automatisch kans op een rondleiding door de Formule 1-paddock, een bezoek aan Red Bull's Energy Station en de pitbox van Max Verstappen. Een belevenis om nooit te vergeten!