Verstappen blijft positief richting Britse GP: "Het beste er van maken"

Gepubliceerd op 13 juli 2017 door Bryan van Berlo

Voorafgaand aan de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone vertelt Max Verstappen over het komende raceweekend en blikt hij terug op de tegenvallende race Oostenrijk. Het betekende zijn vijfde uitvalbeurt uit de afgelopen zeven races. 

Er is de laatste tijd behoorlijk wat commotie over het circuit van Silverstone geweest, nadat de eigenaar van het circuit het contract met de Formule 1 heeft ontbonden. Dat houdt in dat de Britse Grand Prix onder de huidige voorwaarden na 2019 niet meer zal plaatsvinden. Hoe belangrijk vindt Max een race in Engeland? “Ik vind het belangrijk dat de race er is en vooral in het geval van Silverstone. Het is een mooi circuit met veel historie en de race staat al jarenlang op de kalender. Die kan dus niet verdwijnen en dat komt wel goed.”

Verstappen vertelt over de verwachtingen voor het komend weekend: “Normaal is Oostenrijk minder gunstig voor ons dan Silverstone. Met de nieuwe auto’s zijn veel bochten vol gas, dus dan is het een eigenlijk een recht stuk. Dat is wat minder ideaal. Ik verwacht dat we nog steeds het derde team zijn. Hoe dicht we bij te top zitten is moeilijk te zeggen. We hebben wel weer wat updates voor de auto meegenomen.”

Max hoopt tevens dat de gifbeker nu leeg is en alle problemen die hij dit seizoen is tegengekomen niet meer voor zullen komen: “Het is de hele tijd weer wat anders dat fout gaat. Je lost het wel op, maar dan gebeurt er weer wat anders. Ik hoop dat het nu een keer klaar is en dat we gewoon een race kunnen uitrijden.” Wanneer er een hoogtepunt komt, is dan ook niet van te voren vast te stellen: “Dat kan je niet plannen. Ik probeer gewoon altijd mijn best te doen en dan zien we het wel. Als je bij de pakken neer gaat, schiet je daar niks mee op, dus je moet positief blijven en het beste ervan proberen te maken.”

Na de race in Spielberg keerde Max terug naar Engeland om plaats te nemen in de simulator en en passant een speech in de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes te houden. De Nederlander vertelt hoe dit eruit zag: “Dat doe ik wel vaker. Ik vertel dan over het weekend en hoe ik het ervaren heb. Het is altijd goed als een coureur in de fabriek is en dat motiveert de mensen ook. Er wordt lang doorgewerkt en daar heeft niet iedereen altijd even veel zin in. Als je ze dan in persoon aanspreekt, denk ik dat ze weer harder vooruit kunnen.”

Dat het dit jaar tegen zit met de betrouwbaarheid ten opzichte van de vorige jaren, mag duidelijk zijn. Max gaat echter niet anders om met de tegenslag dan in het begin van zijn Formule 1-carrière: “Ik ga er denk ik niet anders mee om en denk dat het toen ook al goed opgepakt werd. Het is gewoon extra balen aangezien je met deze auto een podium of soms zelfs een overwinning kan pakken.”

Gekeken naar het totaal aantal gereden ronden per coureur, staat Max dit seizoen onderaan de tabel. Heeft dit geringe aantal kilometers invloed op zijn ontwikkeling? “Het is niet top, maar het is niet dat ik er langzamer of sneller door ga als ik die rondjes wel had gereden”, vertelt Verstappen. “Op fysiek gebied is het wat anders. Tijdens een race raak je anderhalf tot twee kilo kwijt. Je hebt je workout dan gehad. Dat soort dingen mis ik wel.”

Klik hier voor de prijsvraag van Groot-Brittannië en win schoenen, t-shirt en joggingbroek uit de MV collection!