Formule 1-coureurs razen door straten en vermaken fans in Londen

Gepubliceerd op 12 juli 2017 door Bryan van Berlo

Woensdagavond was London de gastheer van F1 Live. Het Trafalgar Square in de Britse hoofdstad trok vele bezoekers die zich voor het door Liberty Media georganiseerde evenement verzamelden. Naast interviews en live muziek, kwam er een uitgebreid scala aan Formule 1-auto’s in actie, die het publiek van een bijzondere avond voorzagen. Het was voor de fans een mogelijkheid om dichter de teams, auto’s en coureurs, waar ze van houden, te komen.

De met zon overgoten avond begint met interviews met verschillende coureurs, teambazen en iconen uit de sport. Ook is er live muziek die de avond verder kleur geeft. Gecombineerd met historische beelden geeft dit een prachtig beeld van de sport, die al voor heel wat memorabele momenten heeft gezorgd.

Tussendoor is het gejank van de Formule 1-bolides te horen, die zich opwarmen voor een demonstratie op het speciaal afgezette parcours in de Britse hoofdstad. Buiten de recentere bolides, zijn ook klassiekere auto’s voor het publiek te zien, zoals de Renault RS01 uit 1977, bestuurd door voormalig Formule 1-coureur René Arnoux. Ook de McLaren MP4-6 uit 1991, waarin Ayrton Senna zijn derde wereldtitel behaalde, komt in actie met Stoffel Vandoorne achter het stuur. Verschillende coureurs, waaronder Max Verstappen, werken gedurende het evenement hun demonstraties af, draaien vele donuts en laten het geluid van de V6-, V8- en V10-motoren door de straten van Londen galmen. 

CEO van Liberty Media, Chase Carey, vertelt over de werkzaamheden sinds de overname: “We hebben nog veel te doen, maar we hebben een geweldige mogelijkheid om deze sport naar speciale plekken te brengen. De Formule 1 heeft veel historie, sterren en teams en we denken dat we de sport naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Het gaat uiteindelijk ook om de fans. We willen ze er op zoveel mogelijk manieren bij betrekken en vandaag was een stap in de goede richting.”

Klik hier voor de prijsvraag van Groot-Bittannië en win schoenen, t-shirt en joggingbroek uit de MV collection!