Max blikt vooruit naar Silverstone: “Lastig voorspellen”

Gepubliceerd op 12 juli 2017 door Johan Peeters

Met de Grand Prix van Engeland voor de deur blikt Max Verstappen vooruit naar het weekend op Silverstone. “Het eerste wat in me opkomt als ik aan het weekend op Silverstone denk, is de baan zelf. Het is een van de mooiste banen ter wereld om op te rijden met zijn snelle bochten, mooie bochtencombinaties en niet teveel stop-start bochten. Als coureur is dat wat we willen.”

“Mijn favoriete gedeelte is Maggots and Becketts wat het meest uitdagend is. Inhalen op Silverstone is lastig, maar op het lange rechte stuk na de snelle bochten is het met DRS wel mogelijk.”

Met de fabriek van Red Bull Racing op een half uur rijden verwijderd van Silverstone ziet het team uit Milton Keynes de Engelse Grand Prix, na Oostenrijk, een beetje als hun tweede thuiswedstrijd. Max vervolgt: “Voor de meeste teams is dit hun thuis Grand Prix waar veel publiek op afkomt. Ook veel familieleden van de monteurs zitten op de tribune. Wat me nog bijstaat van vorig jaar is dat toen ik Nico Rosberg buitenom passeerde dat dat goed was voor de titelkansen van Lewis Hamilton. Het voelde goed dat het publiek me opzweepte om Rosberg voor te blijven.”

Over zijn kansen voor het aankomende weekend is Max voorzichtig: “Het is een beetje lastig te voorspellen waar we staan. De laatste races presteerde de auto niet verkeerd en werd geleidelijk aan beter. Hopelijk hebben we met wat nieuwe updates op de auto een goed weekend.”

Vergeet op woensdagavond niet naar F1 Live vanuit Londen te kijken. Dit zal om 18:30 uur (Nederlandse tijd) beginnen en duurt tot 22:00 uur. Vanaf 19:00 uur is het evenement live te volgen op televisie via Ziggo Sport Racing en online via www.f1.com/F1live en www.youtube.com/formula1.  

Klik hier voor de prijsvraag van Groot-Bittannië en win schoenen, t-shirt en joggingbroek uit de MV collection!