scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over Oostenrijk: “Hopelijk herhaling van vorig jaar”

Gepubliceerd op 06 juli 2017 door Bryan van Berlo

Met vier uitvalbeurten uit de afgelopen zes races is Max Verstappen erop gebrand om de problemen achter zich te laten en een goed resultaat te behalen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, welke dit weekend verreden wordt. De Nederlander vertelt over de thuisrace van het team op de Red Bull Ring: “Het is een leuke baan. Je hebt lange rechte stukken, flinke remzones en een aantal snelle bochten. Een goede combinatie dus.” 

Vorig jaar eindigde Max Verstappen op het podium, na chaos tussen de Mercedes-coureurs in de laatste ronde: “Het is altijd mooi om een podium te scoren”, vertelt Max. “Het was de eerste voor Red Bull Racing op deze baan. Hopelijk kunnen we dit herhalen.” Over de voorbereiding op deze race zegt Verstappen: “Ik heb me woensdag in de simulator voorbereid om de best mogelijke balans te hebben voor de start van het weekend. Vanuit daar gaan we verder.”

Er wordt nogmaals teruggeblikt op de afgelopen race. Het uitvallen in Baku was namelijk de tweede opeenvolgende race die Max Verstappen niet wist te finishen. Hij vertelt over het omgaan met deze teleurstelling: “Dat is eigenlijk vrij simpel. Je belt wat vrienden en hebt plezier. De volgende race begin je gewoon weer met een schone lei. Het is teleurstellend, maar wat kan ik er aan doen? Ik moet gewoon ieder weekend mijn best doen en de race proberen uit te rijden. Ik krijg voor dit weekend een nieuwe motor, omdat de vorige was afgeschreven. Hopelijk lost het de problemen op. Ik probeer er simpelweg niet te veel aan te denken.”

Ook vertelt de Nederlander over zijn beslissing om in Baku niet met de verzamelde pers te praten: “Ik was erg teleurgesteld en ik ken mezelf. Als ik zo baal is het beter als ik niks zeg. Daarom ben ik ook niet naar de media gegaan, omdat ik anders misschien dingen zou zeggen waar ik later spijt van zou krijgen. Dan krijg je weer allerlei verhalen, die niet nodig zijn.”

Waar staat Red Bull op dit moment ten opzichte van Mercedes en Ferrari? “We moeten nog steeds sneller worden, maar we komen dichterbij, dat is positief. Mercedes ligt nog voor op ons, maar met Ferrari is het lastig in te schatten. Ik denk dat we er in Baku voor zaten, maar hier moeten we het weer zien. Je hebt een paar races nodig om te zien waar je staat. De concorrentie staat namelijk ook niet stil. We moeten harder blijven werken dan de rest om aan te sluiten.”

Max sluit af met het feit dat er regen voorspeld is: “Dat is mooi. Het zou wellicht helpen, maar de prioriteit ligt bij het uitrijden van de race.”

Klik hier voor de prijsvraag van Oostenrijk en win schoenen uit de MV collection!