Max beproeft zijn geluk op het gras en het ijs

Gepubliceerd op 06 juli 2017 door Niels Hendrix

De Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo waren samen met hun teambaas Christian Horner te gast bij de Red Bull Akademie in Salzburg, waar ze samen met genodigde media door professionals les kregen in voetbal en ijshockey.

Na de trainingen volgde het hoofdprogramma: een heuse wedstrijd, waarbij de media in twee teams verdeeld werd, elk met een van de coureurs als aanvoerder, en met de teambaas als scheidsrechter.

We zouden willen vermelden dat het een spannende wedstrijd was, vol met stevige verdedigingsacties en spectaculaire aanvallen, maar dat zou een grote leugen zijn. In de werklijkheid was het een georganiseerde chaos met onverklaarbare valpartijen en veel kleurrijk gevloek.

Toch was er een winnend team en ondanks dat Max aardig goed uit de voeten kon op schaatsen, bleek Daniel Ricciardo met 2-1 de winnende aanvoerder. Max had desondanks vertrouwen in zijn kunsten op het ijs.

“Ik ga mezelf geen cijfer geven, maar het ging goed. Bovengemiddeld, denk ik”, lacht Max. “Het was een leuke activiteit. Als Nederlander sta ik altijd graag op het ijs, dus ik heb er zeker van genoten. Toen ik tien jaar oud was, heb ik nog een paar maanden ijshockey gespeeld.”

En vanuit het oogpunt van de scheidsrechter. Is er een kans een van je coureurs aan de NHL te verliezen? “Max is een verborgen talent op schaatsen. Dit was duidelijk niet zijn eerste keer”, aldus Christian Horner. “Volgens mij is Max een natuurtalent: hij heeft dit vaker gedaan. Daniel was meer als Bambi op ijs. Maar Australiërs in een koelkast werkt ook niet. Ze hadden veel lol en hielden het beschaafd en zijn er heelhuids vanaf gekomen, dat is het belangrijkste. Het was geweldig om deze twee coureurs plezier te zien hebben en om deze fantastische faciliteit te kunnen bezoeken.”

“Weet je, wat betreft het scheidsen? Ik heb nog nooit een ijshockey wedstijd in z’n geheel afgekeken! Ik ken de regels niet en maakte er het beste van gedurende de wedstrijd. Het was goed om te zien dat iedereen zich prima vermaakt heeft!”

Klik hier voor de prijsvraag van Oostenrijk en win schoenen uit de MV collection!