scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen: “Zijn tijd komt wel”

Gepubliceerd op 29 mei 2017 door Johan Peeters

Sebastian Vettel won de race, maar veel aandacht ging na de Grand Prix van Monaco uit naar Kimi Raikkonen die de leiding in de race, door de strategische keuze bij Ferrari, verloor. Vettel profiteerde optimaal van het feit dat de Fin, die voor zijn teamgenoot naar binnen werd gehaald, na zijn stop in verkeer terecht kwam.

Ook bij Red Bull Racing ging niet alles naar wens, althans voor Max. De Limburger werd door het team als eerste naar binnen gehaald en ook voor hem pakte dit verkeerd uit. Voor de pitstops lagen beide Red Bulls op de plekken vier en vijf, na de pitstops reden ze rond op de plekken drie en vijf. Red Bull Racing won dus door de gekozen strategie een plekje, maar Max verloor zijn zeker lijkende vierde positie.

Doordat Red Bull Racing Max, op P4 liggend, naar binnen haalde, werd Mercedes gedwongen om dit ook met Valtteri Bottas (P3) te doen. Beide auto's kwamen vervolgens op de baan achter de Toro Rosso van Carlos Sainz terecht, en daar profiteerde Daniel Ricciardo op zijn beurt optimaal van. Een boze Max liet over de boordradio weten hier allerminst van gecharmeerd te zijn.

“Ik snap de boosheid van Max”, laat vader Jos Verstappen in het programma Peptalk op Ziggo Sport via Skype weten. “Waar Max het meest boos over is, is het feit dat hij achter Sainz terugkomt op de baan en daardoor zijn eigen tempo niet kan rijden. Hij heeft na afloop Helmut Marko en Christian Horner bij zich geroepen en ze hebben daar samen over gepraat. Dat is ook Max zijn taak en hij moet dit ook allemaal zelf regelen.”

Jos vervolgt: “Max kan hier redelijk gemakkelijk overheen stappen maar wil dit samen met zijn engineer tot de bodem uitzoeken. Hij wil de race nog een keer bekijken en dan na afloop hierover praten en dan is het klaar.”

“Het is klote voor Max wat er gebeurde maar daar wordt hij hard van. Het dubbeltje viel gewoon niet zijn kant uit en dat is gewoon pech. Ik vind Max ontzettend goed de laatste paar races, in de kwalificaties zeer sterk, geen één fout gemaakt, en ook hier in Monaco een halve seconde sneller dan Ricciardo in de kwalificatie. Hij zit goed in zijn vel en het komt er nu alleen even niet uit, maar zijn tijd komt wel.”