Max: “Zoiets als een ronde zonder risico bestaat niet in Monaco”

Gepubliceerd op 19 mei 2017 door Niels Hendrix

Vooruitblikkende op de Grand Prix van Monaco, die volgende week wordt verreden, zegt Max Verstappen: “Ik woon nu ruim een jaar in Monaco en heb daar nog elke minuut van genoten. Ik heb er een paar goede vrienden en we hebben altijd veel plezier. Het is ook fijn om onder de mediterrane zon te kunnen trainen en buiten het seizoen het nachtleven te ontdekken…”

“Zoiets als een ronde zonder risico bestaat niet in Monaco. Dat kan niet als je snel wilt zijn, omdat je dan op de limiet moet rijden. De crash van afgelopen jaar was ongelukkig, maar dat heeft geen invloed op mijn zelfvertrouwen nu we er terugkeren. Het zorgt er alleen maar voor dat ik het dit jaar beter wil doen en wil leren van mijn fouten. We zijn de auto nog aan het ontdekken als het op de afstelling aankomt, want dat blijft in ontwikkeling. We hebben ook nog niet op zo’n krap stratencircuit gereden.”

De Red Bull Racing-coureur vervolgt: “De voorbereiding voor Monaco is iets anders dan normaal, je bouwt het rustiger op gedurende het weekend om op stoom te komen. Het is belangrijk om de limiet voorzichtig te ontdekken. Ik denk dat met de nieuwe auto’s van dit jaar de nieuwe chicane bij het zwembad de meest uitdagende bocht zal zijn.“