Max: “Hopelijk zitten we in Barcelona dichter bij de top teams”

Gepubliceerd op 05 mei 2017 door Niels Hendrix

Vooruitblikkend op de Grand Prix van Spanje, laat Max Verstappen weten: “We zijn eindelijk terug in Europa voor de Spaanse Grand Prix, die voor mij helemaal bijzonder is dit jaar. Het betekent bekend voedsel en de gewone, comfortabele kleedkamer bij het Energy Station. Daar kan ik in mijn eigen ruimte relaxen en me voorbereiden en dat is veel waard als je zoveel reist als wij doen.”

Een jaar geleden kwam werd Max als Red Bull Racing-coureur ingelijfd en won hij prompt zijn eerste Grand Prix tijdens zijn eerste optreden voor zijn nieuwe team. “Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik het telefoontje dat ik bij Red Bull Racing kon gaan rijden, wat een geweldig gevoel was. En nadat het was aangekondigd, ging alles erg snel. Ik bracht veel tijd in de fabriek door om in de simulator vast te wennen aan de auto. Er was heel veel media-aandacht, maar ik was niet echt nerveus. Ik was gewoon blij dat ik eindelijk voor een top team kon rijden.”

“Vorig jaar was een zeer speciale race voor me en uiteindelijk wisten we het voor elkaar te krijgen. Het was een ongelooflijk gevoel toen ik eenmaal de finish was gepasseerd, helemaal om dit je in eerste race bij een nieuw team te kunnen doen. Om terug te keren in Spanje zal altijd speciaal voor me blijven. Wat betreft het circuit vind ik vooral de derde bocht erg leuk, omdat die vol gas is en het een vrij lange bocht is. Een goede training voor de nek dus.”

Red Bull Racing neemt een verbeterde versie van de RB13 mee naar Barcelona. Max: “We zullen moeten afwachten wat de updates opleveren. Ik hoop dat we een beetje dichter bij de top teams zitten, of dat we ze op zijn minst kunnen volgen. Dat zou al een goede stap vooruit zijn.”