Max: “Zitten een beetje in niemandsland”

Gepubliceerd op 01 mei 2017 door Bryan van Berlo

Max Verstappen blikt na een wat eenzame Grand Prix van Rusland terug op het afgelopen raceweekend. In het programma Peptalk op Ziggo Sport vertelt de Nederlander, teruggekeerd in Monaco, over zijn behaalde vijfde plek. 

“We zitten een beetje in niemandsland. Op dit moment kunnen we niet de top twee teams volgen. Ik heb mijn eigen race gereden. Je probeert natuurlijk zo constant mogelijk te rijden en te kijken hoe goed de auto is in de race. De balans was gelukkig best goed.”

De race begon voor Max met veel onzekerheid. Vlak voor de start kreeg zijn RB13 twee keer te maken met een lekkende waterpomp: “Die hebben ze net voor de race dicht gekit. Dat was ons laatste redmiddel.” Ondanks de zorgen bleef de Nederlander realistisch: “Uiteindelijk is het heel simpel. Je finisht of je finisht niet.” Verstappen is dan ook blij met het feit dat hij de finishvlag heeft kunnen behalen: “Dat was eigenlijk het beste van de hele dag.”

Desondanks is de achterstand op Ferrari en Mercedes nog groot. Max vertelt over hoe hij hier mee om gaat: “Dat zag ik in het begin van het seizoen al. Daar moet je mee leven. We moeten hard blijven werken om het voor elkaar te krijgen.”

Verstappen vliegt na een raceweekend nu en dan met een aantal andere coureurs terug. Hij vindt het belangrijk om de verstandshouding met andere coureurs goed te onderhouden: “Het was erg gezellig onderweg. Het is ook goed om contact te houden met coureurs. Dat maakt het allemaal wat makkelijker. We waren met in totaal met twaalf of dertien man.”

Max sluit af met zijn agenda voor de komende dagen: “Ik ga thuis trainen samen met mijn trainer, die ook hier is. Buiten dat wil ik nog graag de wedstrijd van Monaco tegen Juventus bezoeken. Daarna zit ik op maandag weer in de simulator en gaan we woensdag richting Barcelona. Dan begint het weer.”