Max over Sochi: “Normaal gesproken vijfde of zesde”

Gepubliceerd op 27 april 2017 door Niels Hendrix

Gearriveerd in het Olympisch Park in Sochi, blikt Max Verstappen eerst kort terug op zijn uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Bahrein. Daar kwam in de dertiende ronde na een sterke beginfase een einde aan zijn race, nadat zijn achterrem het plotseling begaf.

Zijn die problemen opgelost en in Rusland niet meer te verwachten? “In Bahrein worden de remmen altijd al heel warm. Dit keer waren ze net iets té warm geworden en konden ze het niet aan. Maar hier in Sochi is het minder warm en dit circuit is sowieso niet zo heel zwaar voor de remmen”, vertelt Max. 

Hoe vind het je circuit? Max: “Het kan interessant zijn als het glad is. Vooral die 90 graden bochten zie je niet zo vaak en zo veel achter elkaar. Het is belangrijk om daar de snelheid doorheen mee te kunnen nemen.” Ligt het circuit de RB13? “De lange rechte stukken helpen ons niet. Daarnaast zijn de bochten heel kort, dus daar kun je niet zoveel tijd winnen. Zeker in ons geval als je al grip te kort komt.”

Waarin zit de uitdaging van Sochi? “De laatste sector is redelijk technisch. Het remmen in bocht twaalf en dertien maakt het redelijk lastig. Daar moet je je goed positioneren om die bochten het beste door te komen.“

Je weet dat je op dit moment geen winnende auto hebt. Is dat niet frustrerend? “Dat is nou eenmaal de situatie. Maar ik had voor het seizoen geen verwachtingen, dus dat helpt om niet gefrustreerd te raken. Als de auto dan een beetje tegenvalt, is het makkelijker om je daar overheen te zetten. We weten ondertussen wel waar we staan: we zijn op dit moment redelijk safe het derde team.”

En wat betekent dat voor de Russische Grand Prix, wat is reëel? “Ten eerste wil ik gewoon punten scoren, dus niet uitvallen. Normaal gesproken is het dan een vijfde of zesde plek.”

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een #33 Red Bull Racing driver cap!