Pirelli voorspelt eenstoppers in Rusland

Gepubliceerd op 24 april 2017 door Niels Hendrix

Volgens de voorspelling van Pirelli zullen bij de Russische Grand Prix alle coureurs in principe voldoende hebben aan de verplichte ene bandenwissel. De bandenslijtage op Sochi Autodrom zal namelijk minimaal zijn. De baan wordt bestempeld als een van de minst zware circuits op de kalender voor de banden.

De bandenfabrikant neemt ultrasofts, supersofts en softs mee naar Rusland. “Sochi is niet zwaar voor het rubber en aangezien we dit jaar banden hebben die minder snel slijten, zou dit een relatief eenvoudige eenstopper moeten zijn. Al is het de eerste keer dat we hier ultrasofts hebben, dus het effect daarvan op de nieuwe auto's valt te bezien”, aldus Pirelli. Naar verwachting kunnen alle drie de compounds gebruikt worden. “Het onderlinge verschil in prestatie zal niet groot zijn, het zijn alle drie potentiële banden voor de race.”

In Rusland hebben alle Formule 1-teams en coureurs nog dezelfde aantallen banden tot hun beschikking: zeven sets ultrasofts, vier sets supersofts en twee sets softs. Vanaf de GP van Monaco mogen de teams weer zelf bepalen hoeveel sets van welk compound ze willen gebruiken.