Bottas sluit testdagen in Bahrein als snelste af

Gepubliceerd op 19 april 2017 door Julien Lemmen

Valtteri Bottas heeft de tweede en afsluitende in-season testdag op het Bahrain International Circuit als snelste afgesloten. De Fin was met zijn tijd van 1:31.280 een kleine drie tiende van een seconde sneller dan Sebastian Vettel. De Mercedes-coureur volbracht maar liefst 143 ronden, waarmee hij de kilometervreter van de dag was.

Naast Bottas, is de ervaren testpiloot Gary Paffet de enige andere coureur die meer dan 100 ronden weet af te leggen vandaag. De 36-jarige Brit mocht voor de gelegenheid bij Williams instappen. Over de gehele dag gaat hij 126 keer het circuit rond en klokt daarbij de achtste tijd.

McLaren heeft na een desastreus verlopen weekend en eerste testdag in Bahrein eindelijk weer wat reden toch tevredenheid. Stoffel Vandoorne kent een probleemloze testdag en komt tot 81 ronden.

Bij Red Bull Racing, waar junior-coureur Pierre Gasly achter het stuur mag kruipen, wordt een productieve ochtend gevolgd door een lang oponthoud na de lunchpauze. Pas tegen het eind van de dag kan de Fransman zijn garage weer verlaten en brengt hij zijn totaal nog op 65 ronden en zet de tiende tijd van de dag neer.

Het enige team dat minder ronden weet af te leggen dan Red Bull Racing, is het team van Ferrari. Sebastian Vettel kende een probleemvolle ochtendsessie, waarin er slechts acht rondes gereden werden. De middag verloopt echter een stuk voorspoediger en aan het eind van de dag staan er 64 ronden en P2 achter de naam van de Duitser.

Nu de testdagen in Bahrein erop zitten, kunnen de teams zich op gaan maken voor de Grand Prix van Rusland, welke over anderhalve week op het circuit van Sochi plaats zal vinden. Na de Grand Prix van Hongarije staat de tweede en laatste in-season test van het seizoen op de planning.