Bottas aan kop na ochtend tweede testdag Bahrein

Gepubliceerd op 19 april 2017 door Julien Lemmen

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd gereden in de ochtend van de tweede en tevens ook laatste in-season testdag in Bahrein. Met een tijd van 1:31:771 bleef hij Ocon en Kvyat voor in de tijdenlijst. Tevens was de Fin de meest productieve coureur van de ochtendsessie door met zijn Mercedes maar liefst 78 keer het circuit rond te gaan.

Naast de twee testdagen in Bahrein, wordt er na afloop van de Hongaarse Grand Prix nog eens twee dagen getest. Van deze vier in-season testdagen moet elk team op tenminste twee dagen een rookie inzetten.

Pierre Gasly mocht bij Red Bull Racing plaats nemen in de RB13. De Franse Red Bull-junior coureur, dit seizoen actief in de Japanse Super Formula klasse, kwam tot 45 ronden en reed de negende tijd. Veel conclusies kunnen er echter niet getrokken worden uit de rondetijden, omdat elk team zijn eigen programma afwerkt.

Bij Williams kruipt routinier Gary Paffet voor het eerst sinds 2013 weer achter het stuur van een Formule 1-auto voor een officiële test. De 36-jarige Brit die jarenlang testrijder is geweest bij het team van McLaren, rijdt 55 ronden en staat aan het eind van de ochtend op P5. De derde rookie die vandaag in actie komt is Sergey Sirotkin. De officiële reservecoureur van Renault ging 44 keer het Bahrain International Circuit rond.

Waar het geplaagde McLaren vandaag eindelijk een positieve ochtend heeft met 49 ronden, loopt het bij Ferrari niet geheel naar wens. Sebastian Vettel heeft voor de lunch slechts acht ronden af kunnen leggen. Bij de overige teams waren er geen noemenswaardige problemen te melden, al viel Valtteri Bottas helemaal aan het eind van de ochtend nog stil in zijn Mercedes.