Ricciardo dinsdagochtend snelste in Bahrein

Gepubliceerd op 18 april 2017 door Niels Hendrix

Vandaag en woensdag staan in Bahrein de eerste twee in-season testdagen op het programma. Samen met de twee testdagen na afloop van de Hongaarse Grand Prix, wordt er dit seizoen dus vier dagen getest, waarvan elk team op tenminste twee dagen een rookie in moet zetten. In Bahrein nemen Daniel Ricciardo en Pierre Gasly namens Red Bull Racing de honneurs waar.

Ricciardo reed de RB13 op dinsdagochtend naar de snelste tijd en was een halve tel sneller dan de Mercedes van Lewis Hamilton.

De dag begon rommeling. Na tien minuten vertraging kwam de rode vlag tevoorschijn voor Hamilton, die in de tweede sector was stilgevallen met een elektrisch probleem. Nog voor het eerste uur verstreken was, volgde een code rood nadat Toro Rosso problemen kende en de debuterende Sean Gelael de bolide stil moest zetten.

Hij kon zijn weg weer vrij snel vervolgen, maar voor McLaren-Honda waren de problemen van ernstiger aard. Oliver Turvey kampte na een paar installatieronden met een waterlek bij het ERS, met als gevolg dat de power unit vervangen moest worden.

In de daarop volgende uren noteerde Hamilton 1:32.822, waarmee hij een tijdlang de lijst aanvoerde. Maar Ricciardo kwam op superzachte banden tot 1:32.349 (43 ronden) en was daarmee de snelste in de ochtenduren.

Nico Hulkenberg (1:33.624) volgde in zijn Renault op P3, voor Lance Stroll (Williams, 1:33.729) en Romain Grosjean (Haas, 1:33.848).