Horner na GP Bahrein: “Het zag er goed uit voor ons”

Gepubliceerd op 16 april 2017 door Bryan van Berlo

Christian Horner blikt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Bahrein. Max Verstappen viel in de dertiende ronde uit door een remprobleem, terwijl Daniel Ricciardo zijn vierde startplek heeft moeten afstaan aan Kimi Raikkonen.

“Na een sterke opening van de race, zag het er goed uit voor ons, vooral nadat Max prima was gestart. Hij wist een paar plekken te winnen en we kwamen redelijk vroeg binnen voor een undercut. Helaas zorgde een probleem met de achterrem voor zijn uitvalbeurt, welke een safety car veroorzaakte. We haalden Daniel de pits in, maar verloren wat tijd achter Lewis, omdat hij opzettelijk vertraagde in de pitstraat. Hier werd hij later nog voor gestraft. We konden alsnog voor hem de baan weer op en lagen op dat moment derde.”

Deze derde plek kon Ricciardo echter niet vasthouden: “Het werd snel duidelijk dat Daniel moeite had om de zachte banden op temperatuur te krijgen. Hierdoor vielen we een aantal plekken terug, voordat we er uiteindelijk weer een wonnen van Massa. Met de laatste stint op de supersofts was een vijfde plek helaas het beste wat we vandaag konden bereiken.”