Max realistisch over kansen in Bahrein: “Vijfde of zesde”

Gepubliceerd op 13 april 2017 door Niels Hendrix

Direct na de Grand Prix van China doorgevlogen naar Bahrein, staat Max Verstappen in de zinderende hitte van de woestijnstaat de verzamelde pers te woord. Met de geweldige inhaalrace in Shanghai, waar Max vanaf P16 op een natte baan naar het podium reed, is de 19-jarige coureur niet meer bezig. Het vizier is gericht op het circuit in Sakhir.

“De race in China was absoluut genieten, maar ik moest ook snel weer door naar Bahrein. China is geweest. Het was een prima race, maar het was nog mooier geweest als ik had gewonnen”, aldus Max, die realistisch is over zijn kansen in Bahrein. “Normaal gesproken vechten wij met Red Bull Racing hier om de vijfde en zesde plaats. Dat zal niet anders zijn dan bijvoorbeeld in Australië.”

“Achter ons is het gat comfortabel groot en dat blijft het voor ons ook, als hier niets geks gebeurt. En regen… ik verwacht het niet”, zegt Max met een knipoog. “Dus we moeten er maar het beste van maken. Deze situatie is niet nieuw, het is zoals het is, dus dat frustreert me niet. Dit weten we al sinds de testdagen in Barcelona. Natuurlijk wil je voor de overwinning meedoen, maar als dat niet mogelijk is, moet je je daarbij neerleggen en er het beste van maken. Dat doen we nu dan ook. Als we wisten hoe we dat gat met de top moesten dichten, hadden we nu vooraan gereden. Het is niet eenvoudig.”

Het optimisme om snel stappen te kunnen maken, is er zeker. Max: “De auto’s en regels zijn nog heel nieuw, dus ik denk dat er nu grotere stappen gemaakt kunnen worden dan in voorgaande jaren. Toen kon er niet meer zo veel aan de auto’s verbeterd worden. Maar behalve aan de auto, moet ook de power unit nog verder ontwikkeld worden.”

Met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kan Max het prima vinden, ook na de duels die het duo op de baan uitvecht. “We hebben wederzijds veel respect voor elkaar. In Maleisië heb ik Daniel afgelopen jaar gecomplimenteerd met zijn zege en in China feliciteerde hij mij. Het is logisch dat we op het circuit met elkaar in gevecht zijn. Van zoiets als frictie is zeker geen sprake, we pushen elkaar juist en helpen zo het team vooruit.”

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een Red Bull Racing polo!