Horner tevreden na Grand Prix van China: “Heel positief resultaat"

Gepubliceerd op 09 april 2017 door Julien Lemmen

Het team van Red Bull Racing kende een uitstekende Grand Prix van China. Max Verstappen kwam na een sterke inhaalrace als derde over de meet, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo vlak daarachter op P4 eindigde.

Teambaas Christian Horner, laat na afloop van de race weten: “Een fantastische prestatie van het team vandaag. Max had een goede start en maakte daarbij goed gebruik van de gladde omstandigheden. Na een geweldige eerste ronde kwam hij al als zevende door. Juiste strategische keuzes onder de safetycar brachten onze auto’s naar de tweede en derde plek, voor de beide Ferrari’s. De pit crew heeft geweldig werk geleverd vandaag. Vervolgens maakte Max een goede inhaalactie op Daniel en leek sterk op dat punt in de race. We kozen ervoor om op de super zachte banden te rijden, dus voor ons zou het altijd een twee-stop race zijn geworden. We kozen het juiste moment om te wisselen naar nieuwe banden en later in de race was Daniel blijer met de balans van zijn auto. Hij liep in op Max en we zagen een mooi gevecht tussen hun in de laatste 10 ronden, wat een spannend einde van de Grand Prix betekende."

"Om hier te vertrekken met een derde en vierde plaats is een erg positief resultaat. Ook pakten we ons 100e podium als team. We hebben nog genoeg werk voor de boeg, maar om China met 27 punten te verlaten is ontzettend positief.“