Pascal Wehrlein mist ook GP van China

Gepubliceerd op 03 april 2017 door Johan Peeters

Pascal Wehrlein zal ook de tijdens de Grand Prix van China niet in de Sauber zitten. Het Zwitserse team liet maandag weten dat de Duitser opnieuw vervangen wordt door Antonio Giovinazzi, de test- en reserverijder van Ferrari.

Wehrlein miste vorige week al de eerste race in Melbourne. Na de vrije trainingen op vrijdag gaf de 22-jarige Duitser, die aan zijn tweede jaar in de Formule 1 is begonnen, al te kennen niet zeker te weten of zijn conditie goed genoeg zou zijn om een hele race uit te rijden. In januari liep hij een rugblessure op bij een crash tijdens de Race of Champions. In de periode die volgde kon Wehrlein niet voldoende trainen om op tijd fit te zijnvoor het nieuwe seizoen, terwijl de auto’s juist dit jaar zwaarder zijn om mee te rijden.

Het team van Sauber nam hierna het besluit om Wehrlein terug te trekken voor de rest van het weekend. Giovinazzi kon daardoor totaal onverwacht zijn Grand Prix-debuut maken. De Italiaan, die Wehrlein eerder dit jaar al verving tijdens de eerste testweek in Barcelona, finishte als twaalfde in zijn eerste Formule 1-race.