Max: “Red Bull Racing heeft enorme mogelijkheden”

Gepubliceerd op 31 maart 2017 door Niels Hendrix

Het leven van Max Verstappen gaat snel. Niet alleen op de baan maar ook daarnaast. Dinsdagmiddag teruggekomen uit Australië zat de Red Bull Racing-coureur op donderdag alweer de hele dag in de simulator in het Engelse Milton Keynes. Vandaag stond het 19-jarige talent de Nederlandse media te woord tijdens de persconferentie voor de Jumbo Racedagen – op 20 en 21 mei op Circuit Zandvoort – en daarna vliegt Max door naar Oostenrijk, voor een PR-event. Zondag staat er niets in zijn agenda, maar meteen daarna vertrekt hij naar China. “Ja, het is druk, druk, druk”, aldus een fit ogende Max.

Tijdens de Australische Grand Prix kwam Lewis Hamilton achter Max terecht, hetgeen een bepalende factor bleek in de zege van Sebastian Vettel. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner suggereerde dat de Duitser een biertje verschuldigd was aan Max. Heb je dat al gekregen, Max? “Nee en dat hoeft ook niet hoor. Ik race altijd voor mezelf. Die situatie kwam natuurlijk goed uit voor Vettel, maar voor mijn race maakte het weinig uit.”

Is inhalen dit jaar moeilijker geworden? “Melbourne is altijd een circuit geweest waar het heel moeilijk is om in te halen. Dit jaar was dat zeker wat erger, maar het is afwachten hoe in China zal gaan, met het lange rechte stuk daar. Over het hele seizoen gezien denk ik dat inhalen wel moeilijker zal worden, maar hoe moeilijk is te vroeg om te zeggen.”

Over China gesproken, wat verwacht je daarvan? “We proberen om zo efficiënt mogelijk te zijn met onze auto en de snelheid op het rechte stuk erin te houden. Het is erg lang, maar vorig jaar scoorde Red Bull Racing nog een podium in China.”

Wat moet er nog gebeuren voor je vooraan rijdt? “We zullen de auto in zijn geheel moeten verbeteren. Red Bull Racing werkt nu hard om zo snel mogelijk nieuwe onderdelen op de auto te krijgen. We moeten ervoor zorgen meer grip en een betere balans in de auto te vinden en meer vermogen uit de power unit te halen. Red Bull Racing heeft enorme mogelijkheden en is heel gedreven om snel te ontwikkelen en met updates te komen. Wat dat betreft zit ik bij het juiste team. Je moet altijd vertrouwen blijven houden en dat blijf ik zeker doen.”

Op motorgebied staat er een grote update voor de Canadese Grand Prix gepland. Wat voor updates aan het chassis zijn er te verwachten? Max: “Ik kan niet op de details ingaan, maar we proberen ons op elk vlak te verbeteren. Het team is nu druk bezig in de windtunnel om qua downforce nog vooruitgang te boeken.” Waar gaan we dat aan terugzien? “Dat kun je waarschijnlijk wel aan de vleugels gaan zien.”