Max over Jumbo Racedagen: "Weer een mooie dag van maken"

Gepubliceerd op 31 maart 2017 door Bryan van Berlo

Samen met haar partners Circuit Zandvoort, Red Bull Nederland en Verstappen Management organiseert Jumbo Supermarkten dit jaar op 20 en 21 mei weer het familie race-event ‘Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen’. Vandaag was de Red Bull Racing-coureur te gast bij de supermarktketen in Veghel, waar hij onder de aanwezige pers vertelde over het evenement: “Ik kijk er enorm naar uit. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we er een mooie dag van maken.”

In totaal trokken de Jumbo Racedagen vorig jaar ruim 100.000 bezoekers, het hoogste bezoekersaantal van de afgelopen tien jaar. Vele Formule 1-fans kregen de kans om Max Verstappen voor het eerst van dichtbij in actie te zien op het circuit.

Kort voor het evenement won Max zijn eerste Grand Prix in Spanje. Het circuit in Zandvoort stond tijdens de racedagen dan ook helemaal op zijn kop. De wegen ernaartoe stroomden al vroeg vol en op de duinen van het circuit stonden duizenden uitgelaten fans. “Het kwam goed uit na die overwinning in Barcelona”, vertelt Max. “Het was een enorme drukte, wat erg mooi was om te zien. Ik ben blij dat er zoveel Nederlandse fans aanwezig waren. Hopelijk zijn het er dit jaar nog meer.”

De Nederlander kent al erg veel circuits, maar wat vindt hij van Zandvoort? “Zeker een van de beste. Ik heb er mooie races gehad in de Formule 3. Daar was het rijden al speciaal en met een Formule 1-auto is het dat nog net wat meer.” Het circuit in de duinen ligt in een natuurlijke omgeving, wat een groot verschil maakt met de huidige, wat uitgevlakte banen. “Er zijn weinig uitloopstroken, waardoor het moeilijker is om de limiet op te zoeken. Je wilt namelijk niet in de muur rijden. Op de nieuwe circuits is dit makkelijker door de vele uitloopstroken. Dit is op Zandvoort niet het geval, wat ik mooier vind, aangezien dan de echte kwaliteit van de rijder tevoorschijn komt.”

Dit jaar zijn er buiten de Formule 1-demo van Max in de Red Bull Racing-bolide, ook verschillende andere raceklassen te zien, waaronder Le Mans-auto’s. “Dat maakt het een nog specialer evenement. Ook de raceklassen onder de Formule 1 zijn mooi om te zien”, vertelt Max. Verstappen is ervan overtuigd dat hij een mooie show kan neerzetten. Op de vraag hoeveel donuts er zullen worden gedraaid is Max duidelijk: “Zoveel mogelijk. De auto wordt natuurlijk wel snel warm, dus we gaan het zien.”

Of er ooit een Grand Prix in Nederland zal worden georganiseerd? “Dat is niet aan mij, maar het zou wel mooi zijn. Als de mogelijkheden er zijn, ben ik altijd voor. Hoe realistisch het is weet ik niet. Wie weet in de toekomst.”

Naast alle actie op het circuit, zijn er optredens van diverse artiesten, is er een race-simulator, een reuzenrad en een spectaculaire Red Bull Air race.

Wil je er op 20 en 21 mei ook bij zijn op Circuit Zandvoort? In de voorverkoop van de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ zijn toegangskaarten voor de ‘Formule 1’-paddock verkrijgbaar. Ook zijn gelimiteerde kaarten met een zitplaats op de hoofdtribune, inclusief toegang tot de Formule 1-paddock, beschikbaar. Kaarten kunnen worden besteld via www.circuit-zandvoort.nl. Ook is hier een overzicht te vinden van alle beschikbare kaarten, alsmede VIP-arrangementen. Net als vorig jaar zijn er binnenkort gratis duinkaarten te verkrijgen bij Jumbo bij aanschaf van Red Bull actieproducten.