Max: “Hard aan de slag om zo snel mogelijk aan te sluiten”

Gepubliceerd op 27 maart 2017 door Bryan van Berlo

Na zijn behaalde vijfde plek in de Grand Prix van Australië, welke gisteren werd verreden, blikt Max Verstappen in het programma Peptalk op Ziggo Sport terug op de eerste race van het seizoen. Nog vanuit de andere kant van de wereld vertelt de Red Bull Racing-coureur over het afgelopen weekend.

"Het ging redelijk oké. Natuurlijk hadden we op meer gehoopt voordat we naar Australië gingen. In de kwalificatie zag je al dat er niet veel meer in zat dan een vijfde plaats.” Gefrustreerd raakt Max er niet direct van: “Je kan er niets aan veranderen op dit moment. Na de wintertests merkte ik dat de auto nog niet helemaal perfect was en dan is het beter om te focussen op het zo goed mogelijk afstellen ervan.”

Tijdens de race probeerde Max druk uit te oefenen op de Ferrari van Kimi Raikkonen. De nieuwe reglementen maakten dit er echter niet makkelijker op: “Zodra je binnen twee, twee en een halve seconde komt, merk je dat je heel moeilijk kan aansluiten. De auto’s zijn breder, hebben meer grip en neerwaartse druk, dus je creëert een groter gat in de lucht aan de achterkant van de auto. Voor de achterliggende auto is het dan moeilijker om te volgen, ook al ben je een seconde per ronde sneller en rijd je op nieuwe banden.”

Een positiever aspect van de nieuwe regels is het besturen van de auto’s: “Het is een stuk leuker om door de bochten te gaan, vooral de snelle bochten. Je kunt er namelijk veel harder doorheen.” Dit vereist op fysiek gebied echter ook een stuk meer van de coureurs. Max vertelt hoe hij na 57 ronden over het circuit van Albert Park uit de auto stapte: “Gelukkig niet moe, dus dat betekent dat we goed hebben getraind. Ik voelde me zelfs een stuk beter dan vorig jaar. De auto’s hebben meer grip en zijn stabieler, wat sowieso helpt. Een auto waarmee je aan het vechten bent, kost namelijk ook energie.”

Ferrari heeft afgelopen winter een flinke stap voorwaarts gemaakt, waardoor het team tijdens het raceweekend in Australië de strijd aan kon gaan met Mercedes en deze uiteindelijk won. Verstappen hoopt dat Red Bull zich binnenkort ook met de strijd kan mengen: “We gaan hard aan de slag om zo snel mogelijk aan te sluiten."