Video: Dinghy dash Down Under

Gepubliceerd op 22 maart 2017 door Niels Hendrix

Voordat het Formule 1 geweld in Albert Park daadwerkelijk losbarst tijdens de Australische Grand Prix, was er voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog enige ontspanning op de Yarra River in Melbourne.

Onder de vleugels van professionele “dinghy racers” vlogen beide heren over het water, waarbij snelheden tot 90km/uur gehaald werden. “Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten, want ik heb zoiets nooit eerder gezien”, zei Max. “Mijn eerste indruk toen ik de boot zag, was erg positief. Ik houd van snelheid en ik houd van watersport, dus ik had er zin in om in te stappen en het te ervaren.”

Max en Daniel kregen de rol van navigator toebedeeld, waarbij het hun taak was om voor de juiste gewichtsverdeling te zorgen door zich in de boot te verplaatsen. Het leverde enkele mooie scherpe hogesnelheidsbochten op.

Tenslotte raceten de F1-coureurs voor de verzamelde pers drie rondjes over een 400 meter lang parcours, gemarkeerd door boeien. Aangezien beide heren zullen claimen de snelste te zijn geweest, willen wij het erop houden dat de dinghy sport de winnaar is.