scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bottas onder de 1 minuut 20 op ochtend testdag 3

Gepubliceerd op 01 maart 2017 door Julien Lemmen

Nieuwbakken Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft op de ochtend van de derde dag in Barcelona een toptijd gereden. De Fin klokte een 1:19.838 op de ultra zachte banden, wat ruim twee seconden sneller was dan de pole position van Hamilton afgelopen jaar. Met 45 ronden en een tweede plek voor Ricciardo verliep de ochtend voor Red Bull Racing positief.

"Tot dusverre gaat alles goed", laat Ricciardo na de sessie optekenen. "De ochtend verliep volgens plan en hopelijk kunnen we hier in middag op verder bouwen." De nieuwe banden bevallen de Australiër uitstekend: "Het is gaaf om meer grip te hebben en harder de bochten door te kunnen gaan."

Testdag drie gaat onder koele maar heldere omstandigheden om klokslag negen uur van start. Max Verstappen geeft na een prima eerste kennismaking met de RB13 op dinsdag, het stuur vandaag over aan Ricciardo. Op donderdag is de Nederlander weer aan de beurt is. Alfonso Celis jr., testrijder bij Force India, mag voor één dag plaats nemen in de VJM10 terwijl Grosjean zijn eerste meters in de Haas maakt.  

Als de sessie nog geen half uur oud is, komt de rode vlag uit. Jolyon Palmer is in zijn Renault van de baan af gespind in bocht drie en blijft steken in het grind. Een klein kwartier later is de baan weer vrijgegeven en kan de sessie hervat worden.

Net als op voorgaande twee dagen, zet Mercedes, zowel qua aantal ronden, als op snelheid de toon. Met 75 ronden legt Bottas de meeste ronde van iedereen af. In de middag geeft hij het stuur weer over aan Hamilton. Ook Vettel is vaak op het asfalt te vinden in zijn Ferrari, hij gaat 69 keer het circuit rond. Geen enkel team kamt met grote technische problemen en alle wagens leggen dan ook een respectabel aantal ronden af. De focus ligt bij meeste teams in de ochtendsessie nog niet op het rijden van snelle tijden. Ricciardo wordt tweede op een kleine anderhalve tel van Bottas, terwijl Vettel bijna twee seconde moet toegeven en op P4 eindigt. Palmer nestelt zijn Renault op een keurige derde plek, terwijl Ericsson in de Sauber een plekje in de top vijf verovert.

Lance Stroll mocht na zijn spin op dinsdag, waarna de Williams die dag geen meter meer reed, weer plaats nemen in de auto. De Canadees gaat aan het eind van de sessie echter opnieuw in de fout, door in bocht vier van de baan te spinnen en zijn auto vast te zetten in het gravel. Het incident vindt plaats aan het eind van de sessie, die vervolgens ook niet meer wordt hervat.

Om 14:00 uur lokale tijd zal de middagsessie van start gaan.

Uitslag woensdag 1 maart, ochtendsessie:

	Coureur  	 Team    	Tijden	     Compound	Ronden
1	 V. Bottas	 Mercedes	1.19.705	US	75
2	 D. Ricciardo	 Red Bull	1.21.153	S	48
3	 J. Palmer	 Renault	1.21.396	S	51
4	 S. Vettel	 Ferrari	1.21.609	M	69
5	 M. Ericsson	 Sauber  	1.21.824	SS 	54
6	 L. Stroll	 Williams	1.22.351	S	55
7	 A. Celis Jr	 Force India	1.23.781	S	39
8	 F. Alonso	 McLaren	1.23.832	S	28
9	 D. Kvyat 	 Toro Rosso	1.23.952	M 	31
10	 R. Grosjean	 Haas    	1.25.133	M	27