scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Manor niet op de grid in 2017

Gepubliceerd op 27 januari 2017 door Johan Peeters

Het is het noodlijdende Formule 1-team Manor Racing niet gelukt om het hoofd boven water te houden. Curator FRP Advisory heeft geen koper gevonden voor Manor-moederbedrijf Just Racing Services. Het doek is daarmee gevallen voor Just Racing, waardoor het ook einde verhaal is voor Manor Racing.

Just Racing Services stond sinds begin deze maand onder curatele. Het personeel is vrijdag naar huis gestuurd met de boodschap dat ze na dinsdag werkloos zijn. De teamleden worden dan betaald voor hun werkzaamheden in januari en vervolgens bedankt voor bewezen diensten.

"Het is zeer betreurenswaardig dat het team de deuren heeft moeten sluiten", zegt Geoff Rowle namens de curatoren. "Manor is een grote naam in de Britse autosport en het team heeft veel bereikt de afgelopen twee jaar. Onder de nieuwe eigenaren is veel progressie geboekt. Maar een Formule 1-team draaiende houden, tegen de huidige hoge standaard, vereist voortdurende investeringen.”

De medewerkers van Manor Racing, 212 in getal, hebben tot eind januari salaris uitbetaald gekregen en moeten nu op zoek naar een andere baan. Het team was, onder verschillende namen, sinds 2010 actief in de Formule 1.