scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ecclestone stopt als Formule 1-baas, Ross Brawn keert terug

Gepubliceerd op 25 januari 2017 door Julien Lemmen

De recente overname van de Formule 1 door Liberty Media heeft ervoor gezorgd dat Bernie Ecclestone zijn functie als CEO van de sport moet neerleggen. De 86-jarige Brit zal worden opgevolgd door de Amerikaan Chase Carey. Tevens zal Ross Brawn terugkeren in de paddock als sportief manager van de Formule 1.

Ecclestone, die de afgelopen 40 jaar de commerciële belangen van de Formule 1 behartigde, zal niet helemaal van het toneel verdwijnen. Hij blijft als erevoorzitter betrokken bij de sport en zal het bestuur advies geven. In een korte reactie laat Ecclestone weten: “Ik ben trots op wat ik de afgelopen veertig jaar heb opgebouwd en bereikt met de Formule 1. Ik wil alle promotors, teams, sponsoren en televisiemaatschappijen waarmee ik heb samengewerkt, bedanken. Ik ben blij dat Liberty Media de sport heeft overgenomen en dat ze willen investeren in de toekomst van de Formule 1. Ik ben er zeker van dat Chase Carey zijn taken zo zal uitvoeren dat de sport er beter van wordt.”

Een oude bekende die terugkeert is Ross Brawn. Hij krijgt de functie met de officiële titel ‘Managing Director Motor Sports’ toebedeeld. De 62-jarige Brawn bezorgde Benetton en Ferrari als technisch directeur maar liefst zeven constructeurtitels. In 2009 werd hij als teambaas van zijn eigen Brawn GP kampioen bij de constructeurs en veroverde Jenson Button de coureurstitel. Tenslotte is Sean Bratches, de voormalige vice-president Sales en Marketing bij de Amerikaanse televiesiezender ESPN, aangekondigd als commercieel directeur van de Formule 1.