scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos: “Max wordt afgepeigerd”

Gepubliceerd op 16 januari 2017 door Niels Hendrix

Het nieuwe jaar is alweer twee weken oud maar het heeft tot op heden voor Max Verstappen alleen nog maar in het teken gestaan van één ding: trainen. Met het oog op de nieuwe reglementen in de Formule 1 bereidt Max zich intensief voor op het seizoen 2017. Alle F1-coureurs moeten namelijk fitter dan ooit zijn, want door de bredere Pirelli-banden en de grote aerodynamische veranderingen winnen de auto’s naar verwachting zo’n vier seconden per ronde. Door de toegenomen g-krachten wordt het zodoende fysiek een stuk zwaarder om de bolides rond te sturen.

Onder strikte leiding van zijn personal trainer werkt Max in zijn woonplaats Monaco een intensief trainingsschema af. “Max wordt ontzettend hard afgepeigerd in de sportschool, dus ’s avonds ligt hij total loss op de bank. Dat is goed. Hij heeft dan weinig meer te vertellen”, doet Jos uit de doeken in het programma Peptalk van Ziggo Sport Totaal. “Hij is volop bezig en hij is heel enthousiast. Hij heeft er veel zin in. Wat ik zo links en rechts hoor, heeft Red Bull Racing hoge verwachtingen.”

Jarenlang reisden vader en zoon Verstappen over de hele wereld alle kartcircuits af. Die intensieve begeleiding kreeg vervolg in de Formule 3, maar sinds het debuut van Max in de Formule 1 is de rol van Jos stapsgewijs veranderd en begeeft hij zich nu alleen nog op de achtergrond. Jos is openhartig als hem gevraagd wordt of hij Max niet mist.

“Ja”, zegt Jos. “Ik had het er nog over met mijn dochter. Het is raar zonder Max, ik mis hem absoluut. Daar heeft Victoria ook last van. Maar hij heeft een eigen leven in Monaco. Hij is ontzettend hard aan het trainen en ik heb het druk hier.” Toch kan Jos er goed mee omgaan. “Ik heb het er niet moeilijk mee, want ik weet dat hij goed zit bij het Red Bull Racing. Het is daar ontzettend goed georganiseerd, daar hebben ze mij echt niet nodig. Het is ook wel lekker, ik ben een stuk relaxter nu. Ik houd natuurlijk wel alles in de gaten, maar meer ook niet.”