scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max completeert succesvolle 2017 Pirelli banden test

Gepubliceerd op 29 november 2016 door Niels Hendrix

De 24e en laatste dag waarop de 2017 banden getest werden, bracht dinsdag drie gemodificeerde auto’s samen. De aangepaste 2015-auto’s van Red Bull Racing, Mercedes en Ferrari, zijn speciaal ontworpen om de nieuwe reglementen voor volgend jaar – met een verwachte verbetering van tot vijf seconden per ronde – te kunnen simuleren.

Om banden te kunnen ontwikkelen die geschikt zijn voor deze toegenomen belasting heeft Pirelli verschillende compounds en structuren getest. Dat ontwikkelingswerk ging vandaag verder op Yas Marina, waar van 9:00 tot 18:00 uur in droge en warme omstandigheden werd gereden.

De drie auto’s legden tezamen 331 ronden af, hetgeen overeen komt met 1839 kilometer of te wel zes Abu Dhabi Grand Prix afstanden. Er werden circa 96 verschillende prototypes getest, waarbij de teams met verschillende specificaties reden om zo veel mogelijk data te kunnen vergaren.

Kimi Raikkonen zat achter het stuur van de Ferrari, Lewis Hamilton en Pascal Wehrlein reden voor Mercedes en nadat Daniel Ricciardo de Red Bull Racing in de ochtend had rondgestuurd, gaf Max Verstappen de hele middag de auto de sporen.

Pirelli-motorsportdirecteur Paul Hembery liet na afloop weten: “Tijdens onze laatste test van het jaar lieten we vijf Formule 1-coureurs onze prototypen voor 2017 uitproberen, waarbij er drie auto’s op de baan waren. We gaan hard aan het werk met alle data die we tijdens de in totaal 24 testdagen en zo’n 12.000 testkilometers hebben verzameld, analyseren en vergelijken om vast te stellen met wat voor band we volgend jaar gaan racen. De nieuwe banden beleven hun debuut tijdens de collectieve testsessie in februari.”

Hembrey vervolgde: “De laatste test in Abu Dhabi is volgens plan verlopen en dankzij de drie aangepaste wagens van Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari beschikken we nu over alle gegevens die we nodig hebben. Zonder de hulp van deze teams zou het niet mogelijk zijn geweest om dit intensieve ontwikkelingsprogramma uit te voeren.”