scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull Racing verlengt samenwerking met TAG Heuer

Gepubliceerd op 25 november 2016 door Johan Peeters

Red Bull Racing heeft bekend gemaakt dat het de samenwerking met TAG Heuer voor de komende twee seizoenen zal voortzetten, waardoor de Renault-motoren ook de komende jaren de naam zullen dragen van de Zwitserse horlogemaker.

Sinds de start van het seizoen 2016 werken beide partijen samen, nadat Red Bull besloot door te gaan met de motoren van Renault. De krachtbronnen worden sindsdien omgedoopt tot TAG Heuer. Eerder dit jaar werd overeenstemming bereikt over een verlenging van het contract tot eind 2017, maar die deal is nu opengebroken en verlengd tot het einde van 2018.

Teambaas Christian Horner: “Ik ben blij onze samenwerking met TAG Heuer op het motorenvlak te kunnen verlengen. TAG Heuer en Red Bull Racing zijn merken met een passie voor racen en de drang om dingen anders te doen. Dat vormt de basis voor onze samenwerking. Het motto van TAG Heuer ‘Don’t crack under pressure’ is iets waarmee we bij Red Bull Racing elke dag te maken krijgen. We kijken ernaar uit deze slogan de komende jaren uit te dragen.”

Marc Biver, Global Sports Director van het horlogemerk, voegde toe: “De Formule 1 maakt deel uit van het DNA van TAG Heuer. Red Bull Racing is een jong, dynamisch en gedreven team, perfect in lijn met onze marketingstrategie. Deze verlenging geeft ons nog meer zichtbaarheid, met een echte focus op de toekomst.”

Door het verlengen van de samenwerking is ook duidelijk geworden dat de nieuwe auto van volgend jaar als Red Bull Racing-TAG Heuer RB13 aangeduid zal worden.