scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max en Daniel verkennen de woestijn

Gepubliceerd op 24 november 2016 door Niels Hendrix

Op woensdag zakte Red Bull Racing met Max Verstappen en Daniel Ricciardo (en zo’n 75 F1-journalisten) een uur ten zuiden van Abu Dhabi af, naar de woestijn van Al-Khatim voor een woeste rit. Bij het kamp in de woestijn stond een vloot buggy’s en KTM 500XC motoren te wachten. De twee coureurs waren vanzelfsprekend niet meer te houden en gingen beiden regelrecht naar de crossmotoren.

Voor Max was het een hele nieuwe ervaring, maar de Nederlandse rijder ging op twee wielen rond alsof hij nooit anders gedaan had, tot verbazing van zijn teamgenoot. “Eerst dacht ik dat hij in de buggy zou gaan rijden, dus ik had hem geen tips gegeven. Maar wat ik tegen iemand anders zei, is dat het op het zachte zand heel belangrijk is om je momentum te behouden”, zei Daniel. “Max deed het goed. Het is lastig op het zand maar gelukkig is het zacht, dus ondanks dat het listig is, doet een val meestal geen pijn.”

Beide coureurs en de aanwezige media kregen een rondleiding door de duinen van rallycrosser en Red Bull atleet Sam Sunderland, die graag zijn ervaringen uit de loodzware Dakar Rally en als winnaar van de heftige Qatar Sealine Cross Country Rally deelde.

Teambaas Christian Horner was ook van de partij en trakteerde de media op taxiritjes in de buggy, waarbij hij de hoogste duinen opzocht om zichzelf en zijn passagiers te lanceren. Na een paar uur in het zand, keerden de coureurs terug naar het kamp om de verzamelde pers te woord te staan. Maar  na van het woestijn rijden geproefd te hebben, moest Max wel haast meegesleept worden…

“Mijn favoriete deel van de dag was het rijden, voor een coureur is dat altijd het mooiste. Helaas kon ik niet langer op de motor rijden, maar de interviews horen er ook bij”, zegt Max met een glimlach.

Met al het harde werk achter de rug was het tijd om in stijl te relaxen met een Arabische feestmaaltijd, bestaande uit alles dat op een grill past, vergezeld van traditioneel vermaak waaronder een zwierende buikdanseres, die op een gegeven moment even gezelschap kreeg van Daniel. 

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een gesigneerde Max cap en vlag!